StoryEditor
Splitnovi pokušaj

Sprema se smjena ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan. Grubšić: Nemam pojma zašto me žele smijeniti

2. lipnja 2020. - 19:45
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Na sjednici Upravnog vijeća koja će se održati večeras ponovno će se odlučivati o smjeni Damira Grubšića ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan.

Predjednik Upravnog vijeća dr. Mirko Ruščić najavio je za Dalmatinski portal kako se večeras odlučuje o smjenjivanju Grubšića.

- Svi su potvrdili dolazak. Razloga za smjenu ima više, ali možemo se čuti nakon sjednice - kratko je kazao Ruščić, koji se nama nije javljao na poziv.

Podsjetimo, već je propao jedan pokušaj smjene ravnatelja jer je Kerumu u zadnji tren odustao predviđeni kandidat koji je kao v.d. ravnatelja trebao zamjeniti Grubšića na čelu Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

Upitali smo za komentar Damira Grubšića, koji je naglasio da je potpuno miran i dodao kako neće prisustvovati sjednici Upravnog vijeća, iako je načuo da bi ga mogli smjeniti.

Kaže da mu predsjednik UV nije rekao zašto ga želi smijeniti.

- Ne mogu vam ništa govoriti o razlozima jer nemam pojma koji su, a svatko može govoriti što hoće. Na sjednici moraju prvo predložiti moju smjenu, a onda predložiti v.d. ravnatelja. Trebaju mi po zakonu obznaniti razloge, moraju ih napisati. I dati mi priliku da se očitujem prije negoli to dođe na usvajanje pred Gradsko vijeće. - kazao je Grubšić.

Podsjetimo, Grubšić je došao kao kandidat Željka Keruma, ali se šef HGS-a nedavno potužio medijima na njega. Ubrzo se proširila vijest da je Kerum zapravo ljut zbog prijave koju je ravnatelj podnio radi nelegalno posjećenog alepskog bora na Benama gdje je koncesionar tvrtka od njegovog zeta.

Grubšić je također istupao sa brojnim kritikama zbog načina na koji je provedena sanacija marjanske šume, a na takvu sanaciju negativno su se očitovale inspekcije zaštite prirode i šumarska inspekcija. Sanaciju su vodili koordinator Nenad Ružić i zamjenik Kriznog stožera dr. Mirko Ruščić (HDZ), koji je ujedno predjednik Upravnog vijeća Javne ustanove i zagovornik smjene Grubšića .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 10:36