StoryEditor
SplitSPLIT DO NORVEŠKE

Upozorenje: nemojte se iznervirati jer ovo što na slikama vidite nije aljkavost, nego baš suprotno - genijalno rješenje!

Piše Vinko Vuković
20. siječnja 2020. - 10:29
Oznake/putokazi za Europsko rukometno prvenstvo 2018. godine u Splitu stoje i dvije godine kasnijeVinko Vuković

Prije dvije godine, upravo u ovo vrijeme, u Hrvatskoj je održano Europsko rukometno prvenstvo, a jedan od gradova domaćina bio je i Split.

Ove godine, upravo sada, Europsko rukometno prvenstvo održava se u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a Split, razumljivo, nije jedan od gradova domaćina.

Vraga nije! Ako, naime, nekim poslom dođete u Split - recimo, sitni ste diler koji u slobodno vrijeme voli pogledati dobru rukometnu utakmicu, a i svakakva svijeta, sa svakakvim potrebama, po tribinama se tu dade skupiti - nikakve sumnje nema da ćete pojuriti prema Spaladium Areni.

image
Vinko Vuković

Jer, tamo se, kažu obavijesti na mnogim prometnim znakovima, održava Europsko rukometno prvenstvo.

Obavijesti su crvene i na bijeloj podlozi lako uočljive. Vozačima ne mogu promaknuti. Ako jedna i promakne, neće druga. Zato ih, uostalom, toliko i ima. Uz sve važnije gradske prometnice. Da vremenski putnik namjernik ne zaluta.

Ako ste se pak ovu sekundu iznervirali nad još jednim dokazom aljkavosti, nemara i "zabolinas" filozofije hrvatskih gradskih službi, nemojte, na krivom ste tragu, jer nije ovo aljkavost, nego sasvim suprotno - racionalnost. Čista šparljivost!

Čemu trošiti ljudske resurse na skidanje naljepnica koje se, zna to vrlo dobro svatko tko je barem jednom nešto zalijepio, najčešće pretvori u struganje, kad će za dvije godine upravo u Splitu, i to baš u Spaladiumu, biti održano Europsko prvenstvo u vaterpolu.

A to znači da će trebati lijepiti nove oznake. Ovako će ih fino samo staviti preko rukometnih. I svi zadovoljni. Ni Mister Bean se boljeg rješenja ne bi sjetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 12:47