StoryEditor
Splitdugogodišnji ovisnik

Uhićen sin legendarnog igrača Hajduka: policija ga uhvatila na splitskoj Rivi, dilao je tablete

Piše Katarina Marić Banje
20. svibnja 2019. - 14:10

Protiv 48-godišnjeg sina legende Hajduka podnijeta je kaznena prijava zbog dilanja droge nakon što je na splitskoj Rivi uhićen u preprodaji 104 tablete Suboxona. Radi se o medikamentu koji se koristi prilikom liječenja ovisnosti o narkoticima, uglavnom heroina i morfina.

Policijski službenici Prve policijske postaje zatekli su 48-godišnjaka u nedjelju tijekom jutra kako prodaje 42-godišnjakinji tablete na Obali Hrvatskog narodnog preporoda. Utvrđen mu je identitet te utvrđeno kako je otprije poznati ovisnik kojem je otac poznati bivši nogometaš Hajduka.

Oboje su odvedeni u službene prostorije te su zatraženi nalozi za pretrage. U stanovima koje koriste u Splitu nisu nađene inkriminirajuće supstance. Provedeno je kriminalističko istraživanje nakon kojeg je protiv 48-godišnjaka podnijeta prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske. Protiv 42-godišnjakinje je podnijet Optužni prijedlog iz čl.3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga što u prijevodu znači da je prekršajno prijavljena za posjedovanje droge.

Kako saznajemo, 48-godišnjaku je ovo prva prijava za prodaju droge. Međutim, policiji je poznat kao dugogodišnji ovisnik. Vjerojatno je upravo kao evidentirani narkoman došao do Suboxona kojeg je umjesto za liječenje koristio za dilanje.

Suboxon sadrži tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga, točnije opijat. Lijek se koristi za nadvladavanje apstinencijske krize prilikom detoksikacije od heroina. Upotrebljava se prilikom dobrovoljnog liječenja od ovisnosti.

#DILER#SPLIT#LEGENDA HAJDUKA#SUBOXON

Izdvojeno

08. srpanj 2020 04:04