StoryEditorOCM
SplitSAMO STRPLJENJA

Udarni je vikend u splitskoj trajektnoj luci; kolona do kolone, čovjek na čovjeku... Sve smo snimili, pogledajte

Piše Lucija Vujnović
29. srpnja 2023. - 14:54

U udarnom vikendu, posljednjem u srpnju, primijećene su velike gužve na prilazima trajektnoj luci i autobusnom kolodvoru. Mnogi žure na trajekte kako bi se odmaknuli od gradske strke na otoke, ali prije toga moraju proći kroz strku u splitskoj trajektnoj luci.

U subotu ujutro snimili smo gužve na prilaznim cestama koje vode do trajekte luke, koje počinju još od benzinske pumpe na Pojišanu, u Zvonimirovoj ulici. Neki su probali pokušati preko Gripa, no i Ulica slobode također je bila zakrčena vozilima.

image
Josko Ponoš/Cropix
image

Gužva niz Ulicu slobode

Josko Ponoš/Cropix

Jedni čekaju red za trajekt, drugi su zapeli u koloni, treći čekaju ukrcaj u autobus, no što god radili, nikoga nije zaobišlo jako srpanjsko sunce i temperatura od visoka 33 stupnja.

Jelena Ivulić, koordinatorica "Jadrolinije" za splitsko područje, potvrdila je činjenicu da ima mnogo putnika, a to je izrazila i u brojakama.

image
Josko Ponoš/Cropix

- Ovoga vikenda očekuje da će kroz trajektnu luku Split proći više od 80.000 putnika i preko 16.000 vozila.

Ovisno o situaciji, uvode se izvanredne linije, pa su tako ovog vikenda dodane dvije dodatne linije za Supetar i jedna izvanredna linija za Vela Luku - kazala nam je.

image

Red za ukrcaj na trajekt

Josko Ponoš/Cropix

Ivulić je skrenula pažnju putnicima na to da je, osim vikenda, vrlo prometan i ponedjeljak.

Najviše je, navodi, onih najvjernijih gostiju koji dolaze iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke. Osim toga, ima i Talijana, a ovog su se vikenda u splitski luku iskrcalo 800 putnika s broda koji je stigao iz Ancone.

Najposjećeniji otoci su Vis, Hvar, Brač, a ovih dana je aktualna Korčula (Vela Luka) gdje se ovog vikenda Oliveru u často država koncert.

Po pitanju brojki putnika i vozila, kazala nam je kako smo na razini prošlogodišnjih.

- Vjerujem da će se i kolovoz nastaviti dobrim tempom - poručila je.

image
Josko Ponoš/Cropix
image
Josko Ponoš/Cropix
image
Josko Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:43