Splitnemaju razloga za slavlje

Učenici s Trstenika prvaci Splita i treći u državi: pogledajte gdje ova talentirana djeca igraju nogomet!? Šef kotara pozvao gradonačelnika Oparu da rješi problem

Piše PSD
IMG_5816

- Danas je fešta povodom dana Kotara Trstenik, međutim mi nemamo previše razloga za slavlje. Ova djeca su prvaci splitskih osnovnih škola u nogometu i TREĆI u državi. Oni dolaze sa Trstenika, a ovo igralište posljednja R1 zona, zona koja je trebala biti srce sportskog istoka Splita, u kojoj je trebao biti sportski centar kao istočni ekvivalent Poljudskom kompleksu na zapadu grada - poručio je čelnik Gradskog kotara Trstenik Damir Barbir, objavivši fotografije jedinog sportskog terena u kvartu koji je danas zapušten.

- Pozivam vlasnike parcele kako privatne (u većem dijelu), tako i gradske (u manjem dijelu) da sjednu sa nama za isti stol i da pokušamo naći način da ova djeca, naši prvaci imaju di igrat balun, a ostala djeca i druge sportove.

Apeliram na Grad Split i gradonačelnika da sazove sastanak i sjedne sa svim stranama i nadje rješenje još danas. Dosta nam je nerada i nedostatka volje, dosta nam je praznih i nepotrebnih metroa, dosta nam je potpuno neuredjenog i zapostavljenog Žnjanskog kompleksa, dosta nam je devastacije Marjana, dosta nam je preplaćenih rotora. Ovdje je riječ o djeci, o budućim generacijama koje zaslužuju svoje igralište. Ovo je granica koju ne smijete preći...- napisao je Barbir.

Reakcija Grada i odgovornih službi se čeka...

#NOGOMET#UčENICI#TRSTENIK#SPLIT#SPORTSKO IGRALIšTE#DAMIR BARBIR