StoryEditor
Splitčarobni ambijent

U Žrnovnici održana 11. smotra klapa, vrhunac večeri bio je ‘dvoboj‘ mješovitih klapa Bure i Juga

6. kolovoza 2020. - 21:58
Na kraju su od svih klapa fomirane dvije mješovite, nazvane Bura i JugoJoško Dadić

U četvrtak navečer u Žrnovnici održana je 11. smotra klapa, jedna od najpoznatijih smotri klapa splitskog područja. Iako su glazbene manifestacije ovog ljeta reducirane na minimum, a i klapska događanja su rijetka zbog dobro poznatih epidemioloških okolnosti, Udruga Žrvanj, organizator smotre klapa u Žrnovnici, nije željela prekinuti tradiciju.

Tako je novo izdanje smotre klapa održano u četvrtak, s početkom u 20.30 sati u čarobnom ambijentu Seoskoga gospodarstva Antoničin mlin, uz rijeku Žrnovnicu.

Nastupili su muška i ženska klapa "Filip Dević", muške klape "Podvorje", "Sveti Florijan" i "Krunik" te ženska klapa "Tamarin".

Kao poslastica, nakon smotre klapa uslijedio je rođendanski koncert klapa KUDŽ-a "Filip Dević" koji je upravo u Žrnovnici koncertno proslavio 70 godina uspješnog rada.

image
Ženska klapa Tamarin iz Solina

Voditeljica svečanosti bila je Mariola Milardović Perić.

S obzirom na epidemiološku situaciju, organizator je cijeli događaj organizirao uz važeće preporuke koje uključuju razmak u gledalištu, pa je umjesto dosadašnjih 400 mjesta u publici u prodaju bilo pušteno tek 100 sjedećih mjesta.

Na kraju smotre su od svih klapa fomirane dvije mješovite, nazvane Bura i Jugo. Bura je otpjevala 'Vratija se Šime', a Jugo 'Dva Bračanina'. Jugo je dobilo najveći pljesak.

Nakon "dvoboja" Bure i Juga započeo je rođendanski koncert.

image
Gledatelji na smotri kraj Antoničinog mlina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 15:07