StoryEditorOCM
Splitšta je bilo za ručak

U vrtićima se jede zdravo, a u školama paštete i ćevapi

Piše PSD.
15. studenog 2014. - 21:12

Iako se neprestano pozivamo na preporuke Ministarstva zdravlja, kao i prehrambenu politiku unutar EU-a koja zagovara sve veću važnost školske prehrane za dječje zdravlje, razvoj i uspjeh u obrazovanju, naša djeca u školama i dalje za marendu imaju krafne i kolače od lisnatog tijesta, za ručak ćevape i pohano meso, među ostalim.

Na Manušu raznovrsno

- Godinama slušam iz medija kako najavljuju uvođenje zdrave prehrane u osnovnim školama, ali u praksi mi dijete i dalje jede paštetu za doručak i salamu za marendu u cjelodnevnom boravku koji plaćam gotovo tisuću kuna mjesečno. Pojede ono to s guštom, pa i doma to ponekad jedemo, ali mi smeta što se stalno govori o uvođenju zdravog jelovnika u škole, a od toga godinama ništa. Ostaje sve na demagogiji.  A tek priča o voćnim obrocima -...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:41