StoryEditor
SplitSPLITU S LJUBAVLJU

U velikoj 'škverskoj' teći kuvat će se 200 kilograma bakalara, pola tone krumpira, 200 kila slanutka, 250 kila kapule, 40 litara maslinovog ulja...; Sve to na Badnjak u Splitu, plus bonus za sladokusce

Piše PSD
20. prosinca 2019. - 18:09

Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija i ove godine na Badnjak, u utorak, 24. prosinca 2019. na Prokurativama, organiziraju tradicionalnu manifestaciju “Splitu s ljubavlju” na kojoj će s početkom u 11  sati građanima biti podijeljeno oko 5 000 porcija bakalara.

U pripremi bakalara koji će se i ove godine kuhati u velikoj teći  promjera 2.2 metara sudjeluje četrdeset kuhara, a serviranog u biorazgradivim zdjelicama dijelit će ga više od 100 volontera. 

U mega teći izrađenoj prije 14 godina upravo za ovu manifestaciju u splitskom Škveru, naći će se 200 kilograma bakalara, pola tone krumpira, 200 kg slanutka, 250 kg kapule, 40 litara maslinovog ulja, po pet kila češnjaka i peršina.

Uz podjelu bakalara na Prokurativama će se građanima dijeliti i škartoci s fritulama koje će po svojim  recepturama pripremiti i dijeliti splitski hotelijeri i ugostitelji.

Podjelu bakalara i fritula pratit će i prigodni blagdanski program u kojem s početkom u 10.30 sati nastupa Muška, Ženska i Mješovita klapa KUD-a Filip Dević.

Uz Grad Split, Splitsko-dalmatinsku županiju, TZ grada Splita, TZ Splitsko-dalmatinske županije i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija organizaciju ovogodišnje manifestacije pomogli su brojni sponzori i donatori.

#PODJELA BAKALARA#BADNJAK U SPLITU

Izdvojeno