StoryEditorOCM
SplitDeseta godina

U Splitu se u subotu okupljaju organizatori najvećeg volonterskog projekta u državi. Možete se prijaviti, ovo su detalji

Piše Božidar Lončar
22. rujna 2023. - 00:16

Projekt Studentskog katoličkog centra Split (SKAC) "72 sata bez kompromisa" od 2014. nastoji okupiti mlade s ciljem podizanja svijesti o vrijednosti volontiranja. Projekt je pokrenut u Njemačkoj 1995. godine, a provodi se, uz Hrvatsku, u još sedam zemalja.

U Splitu, gdje je projekt u Hrvatskoj krenuo, od 22. do 24. rujna održat će se nacionalni susret gradova i općina organizatora i središnja proslava desete godišnjice projekta u subotu s početkom u 19 sati u Ljetnom kinu Bačvice.

- Danas, 10 godina nakon pokretanja, projekt se provodi u 17 gradova i 2 općine diljem Hrvatske u kojem preko 3500 mladih u preko 450 volonterskih akcija daju svoje vrijeme, snagu i mladenački žar s ciljem poboljšavanja okoline u kojoj žive.

Tako kroz razne ekološke, radne i socijalne akcije mladi pružaju pomoć tamo gdje je ona potrebna. Bilo da se radi o druženju s korisnicima domova za starije i nemoćne, prikupljanju sredstava i namirnica za potrebite, čišćenju parkova, šuma, podmorja; čišćenju stanova pojedinaca koje je društvo zanemarilo ili druženju s djecom s poteškoćama u razvoju, mladi se ne boje zasukati rukave i učiniti sve što je u njihovoj moći da krajnjim korisnicima uljepšaju svakodnevnicu i na taj način ostavljaju vidljive promjene u društvu - navode u SKAC-u.

Sam projekt volontiranja će se provoditi od 12. do 15. listopada u 17 gradova i dvije općine. Prijave su još otvorene, a prijaviti se možete OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:46