StoryEditorOCM
SplitPOČELO JE...

U Split uplovio prvi cruiser. Putnici na atraktivno krstarenje Mediteranom otisnut će se upravo iz našeg grada

Piše M. G.
30. ožujka 2024. - 08:52

Počelo je... MSC Sinfonia prvi je ovogodišnji brod kompanije MSC Cruises koji je jutros uplovio u Split pod zapovjedništvom kapetana Alessandra Papara, a nakon današnjeg uplovljavanja na spomenuti brod ukrcali i prvi putnici koji će se na 8-dnevno krstarenje istočnim Mediteranom otisnuti upravo iz splitske luke.

Kompanija MSC Cruises već treću godinu zaredom u ponudi ima i mogućnost ukrcaja u Splitu i Zadru na itinereru koji obilazi atraktivne destinacije: Veneciju, Brindisi, Mykonos i Pirej/Atenu. Zbog povećanog interesa sezona je ove godine produžena, pa je ukrcaj moguć od danas pa sve do 02. studenog. Na brodu klase MSC Lirica trenutno se nalazi oko 2.400 putnika koji će Split i okolicu moći istražiti u sklopu organiziranih izleta ili u vlastitom aranžmanu do popodnevnih sati budući da će brod u 16 sati zaploviti prema Veneciji.

image
screenshot

MSC Sinfonia će nastaviti redovno posjećivati Split subotom te ostvariti 32 ticanja, a tijekom sezone će joj se pridružiti i brodovi iste klase: MSC Armonia i MSC Lirica. Zadnje uplovljavanje koje će obilježiti kraj sezone predviđeno je 18. studenog.

Brodovi MSC Cruisesa će ove godine ostvariti ukupno 73 ticanja hrvatskih luka uključujući Split, Dubrovnik, Zadar i Rijeku.

image
screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:14