StoryEditorOCM
SplitU HOTELU ‘BRIIG‘

U sklopu Svjetskog dana turizma predstavljena izložba fotografija o ljepotama Dalmatinske zagore, a čeka nas još mnogo događanja...

Piše Merien Ilić
27. rujna 2020. - 15:28

Izložbom fotografija i promocijom video materijala vezanih uz ljepotu Srednje Dalmacije ove nedjelje u hotelu "Briig" na Bačvicama obilježen je Svjetski dan turizma u organizaciji ovog hotela i suorganizaciji Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice Grada Splita.


Na izložbi je prestavljeno 20-ak fotografija domaćih autora Jurice Galića Juke, Saše Stojanovića Sape i Ivana Banovića, sve na temu ljepota i baštine ruralnih dijelova Splitsko-dalmatisnke županije. Ne bez razloga, jer je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma upravo "Turizam i ruralni razvoj", a to su popratila i kratkometražni video materijali snimljeni na brojnim atraktivnim loaklitetima Srednje Dalmacije, a koja su, poput izloženih fotografija zaslužila i nagradu.

image
Jurica Galić Juka
PRIVATNI ALBUM


Posljednjih 15 godina Dalmatinska zagora sve više dobiva na važnosti kao prepoznat turistički brend, njezin razvoj u turističkom smislu je u ekspanziji, a ponudu lokalnih ljudi sve više prepoznaju turisti dok se sve više ulaže i u infrastrukturu poput tematskih, biciklističkih, pješačkih staza i drugih sadržaja zbog kojih se isplati doći tamo.


Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije iznio je podatak kako je ovog rujna Splitsko-dalmatinska županija ostvarila 565 tisuća noćenja, a gledajući razdoblje od početka godine ostvarila je čak 46 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu, što je sjajan rezultat.

Ruralni dijelovi tome su dijelom doprinjeli, a u budućnosti će, vjeruje se, još i više.
S ovim događajem započinje ciklus događanja s kojima će se izraziti podršku domaćim autorima koji kroz svoje djelovanje promoviraju naše turističke destinacije.


- Grad Split je organizirao mnoge manifestacije povodom Svjetskog dana turizma, među ostalim rimski đir ulicama našeg grada, gdje će rimski vojnici pozdravljati goste Brojne su manifestacije pred nama - festivali, regate, a vraćamo se nakon 25 godina i profesionalnom tenisu, a sve su to razlozi da nam gosti dolaze.

Vrijeme koje je pred nama je uvijek poznato po brojnim regatama tako da su u ovom, i drugim splitskim hotelima, brojne sobe već rezervirane. Sve nam to govori da je situacija teška, ali da su se turistički djelatnici ipak prilagodili situaciji, promijenili su načine poslovanja - navodi Alijana Vukšić, direktorica splitske Turističke zajednice dodavši kako se gostima nastoje približiti aktovnosti kojima se mogu baviti, a da im je osigurana i sigurnost i zdrava hrana.


- To je dodatna vrijednost Splitu, jer se Split brendira kao splitska rivijera i uključuje sve gradove koji imaju bogatstvo ruralnog naslijeđa - izjavila je prilikom otvorenja ove lijepe izložbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 19:07