StoryEditor
SplitNISU LUDI PLAĆAT

U ovo doba godine im se stvarno nismo nadali, kad oni lijepo razvili šator i ljetuju u studenome!; I, bez brige, nisu slučajno izabrali 'kamp', znalci ih točno navode gdje mogu u Splitu besplatno prenoćiti

1. studenog 2019. - 13:08
Kamperi na Marjanu na Svisvete

U rano jutro, kada tek rijetki Splićani šetnjom od sebe tjeraju ostatke sna, na Marjanu, malo sjevernije od crkvice sv. Nikole, naišli su na idiličan prizor.

Proplanak, raširen šator i iz njega pravedničko disanje. Ljudi se odmaraju, ne možemo reći "ljetuju", jer ljetu je davno kraj. Viđali su ih i tijekom sezone, naravno, ali im se nitko nije nadao prvog dana studenoga. Hej, studenoga! Nije da je kod nas baš sve u skladu tog naziva, ali opet...

Ovakav oblik putovanja traži dašak avanturizma, pruža vam slobodu u planiranju, ne trebate se zamarati rezervacijama, ne trebate provjeravati gdje je ostalo koje slobodno mjesto - nađete ga sami. Hotel ti je tamo gdje odlučiš da će biti, a postelja gdje je napraviš.

Naravno, nije to baš po zakonu, policija vas može posjetiti tijekom noći, zahtijevati da pokupite svoje stvari i odete, no ovi turisti valjda misle kako su propisi tu da bi se kršili.

Na mnogim smo web stranicama specijaliziranim za ovakve putnike pronašli popise mjesta gdje možete parkirati "svoj hotelčić" bez plaćanja, potpuno gratis. 

Tako je za Split navedena lokacija Park-šume Marjan. Pisali smo i mi o kampiranju "na divlje", ali rješenje nismo našli. U Lijepoj našoj je zabranjena ovakva (divlja) vrsta kampiranja, naravno vrata službenih kampova su vam širom otvorena, ali spremiti svoj šator i uputiti se u prirodu jednostavno ne možeš.

U biti - ne bi smio! Ali... Kao što vam fotografija tisuću puta kaže: možeš. Pa ako prođe - prođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2021 02:37