StoryEditorOCM
Split‘smirimo tenzije‘

U ‘Luci Split‘ su jako ljuti nakon sinoćnjeg napada: ‘Sve smo prijavili policiji. Pukom srećom nije bilo ozlijeđenih!‘

Piše Split SD
6. srpnja 2023. - 12:59

Na krov proizvodne hale u Sjevernoj luci jučer je bačeno pirotehničko sredstvo, a o nemilom događaju su se priopćenjem oglasili iz "Luke Split".

- Večer uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Splita na kojoj je trebalo biti raspravljeno Izvješće o provedenim radnjama ispitivanja kvalitete zraka na području kotara Brda Sjeverna luka, na skladište na području pod koncesijom Luke d.d. bačeno je pirotehničko sredstvo.

Pukom srećom nije bilo ozlijeđenih. Noćas su na teren izašli antiteroristička jedinica, kriminalistička policija i vatrogasci. Nakon niza verbalnih prijetnji i napada te poziva na nasilje i huškanja pojedinaca na društvenim mrežama, s kojima se zaposlenici, Uprava Luke d.d. i članovi njihovih obitelji suočavaju mjesecima, ovo je prvi put da se događa i fizički napad na Luku d.d.

Pritom, rezultati analize tereta ne upućuju na mogući izvor povremenog prekoračenja arsena u zraku iz tereta na lučkom području pod upravljanjem Luke d.d. Istovremeno, kontinuirano poduzimamo niz raspoloživih mjera i maksimalan angažman u cilju smanjenja emisija prašine s lučkog područja i negativnog utjecaja iste na okoliš.

Najnovija mjerenja u samoj blizini Luke d.d. pokazuju da nema prekoračenja vrijednosti ukupne taložne tvari, a Luka d.d. je samo jedan od gospodarskih subjekata koji djeluju na području Vranjičko-solinskog bazena.

Sve prijetnje i napadi su uredno prijavljeni policiji. Osuđujemo nasilje i prijetnje kojima su izloženi naši djelatnici te pozivamo i građane i medije na smirivanje tenzija! - napisali su u priopćenju iz "Luke Split". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:49