StoryEditor
SplitDR. SLAVICA DAJAK:

U KBC-u Split liječi se 47 Covid pacijenata, četvero je na respiratoru. Pozitivno je 12 djelatnika, ali je odobreno privremeno zapošljavanje

Piše Milena Budimir
23. rujna 2020. - 13:44

Docentica Slavica Dajak, pomoćnica ravnatelja KBC Split, zadužena za kvalitetu zdravstvene zaštite, potvrdila je kako se u ovom trenutku od Covid-19 u splitskoj bolnici liječi 47 pacijenata. 

Od njih je četvero na respiratoru i za njih je još uvijek neizvjesno u kojem će smjeru ozdravljenje ići.

Zdravstvena je situacija dinamična, mijenja se broj novopozitivnih zdravstvenih djelatnika. U ovom trenutku imamo 12 djelatnika u izolaciji i njih 14 u samoizolaciji - kazala je dr. Dajak.

S obzirom na to Ministarstvo zdravstva je omogućilo Upravi zapošljavanje deficitarnih struka na dva mjeseca, što će im uvelike pomoći. Otvorena je mogućnost suradnje i s drugim KBC-ovima, pa ako brojke zaraženih to budu uvjetovale - može doći do preslagivanja zdravstvenih kadrova.

Za sada splitski liječnici vjeruju kako je "korona" utjecala na više načina i na pacijente i na same djelatnike, prvenstveno zbog straha od zaraze, no kako je složeno i prerano za reći jeli utjecalo direktno na zdravlje Splićana općenito.

Za sada još uvijek stoji pravilo da se rodiljama ne smije na porodu pridružiti partner, jer, veli dr. Dajak, prisutnost još jedne osobe može utjecati na širenje zaraze, no vjeruje kako bi o tome ipak zadnju riječ trebali dati ep idemiolozi.

 

item - id = 1046212
related id = 0 -> 1137137
related id = 1 -> 1137112
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 15:48