StoryEditor
Splitpobjegli od sparine

U iščekivanju nevremena: splitske su plaže do navečer bile pune, svi su zaboravili na koronu i socijalnu distancu

Piše M.Dr.
24. srpnja 2020. - 19:52
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u petak je izdao upozorenje kako bi u drugoj polovici petka te u noći s petka na subotu sjeverni Jadran i zapadni dio unutrašnjosti moglo zadesiti jače grmljavinsko nevrijeme, tuča, obilna kiša te bujične poplave.

MeteoAlarm izdao je crveni stupanj upozorenja za središnju Hrvatsku, a narančasti za Slavoniju, sjeverni Jadran, Liku i Gorski kotar.

Jaki pljuskovi već prije tri sata zahvatili su zapadni dio zemlje. Na nevrijeme je upozorila i Tanja Renko, meteorologinja DHMZ-a.

Napomenula je da bi građani područja koja bi trebalo pogoditi najteže nevrijeme trebali skloniti sve što ne žele da kiša i vjetar odnesu.

Kiša je u Splitu upravo počela padati, vjetar puše već neko vrijeme. 'Pritisak' u zraku u petak tijekom poslijepodneva osjetili su stanovnici Splita i okolice žaleći se na nesnosnu 'sparinu'.

Unatoč naoblačenju i bez obzira na najavljeno nevrijeme spas su u petak popodne potražili u moru i na plažama, a sudeći prema onome što je zabilježio naš fotograf Bačvice i Žnjan do maloprije su bile pune, čak malo i prepune s obzirom na epidemiju koronavirusa.

Za prognozu za subotu iz DHMZ-a kažu sljedeće:

'U noći i ujutro mjestimice pljuskovi s grmljavinom, na kopnu izraženiji i obilniji. Zatim postupan prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i u ostalim predjelima. Oblačno s pljuskovima do kraja dana zadržat će se samo u Slavoniji. Vjetar umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji od 19 do 23. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu od 27 do 30 °C.'

Vjerujemo da u subotu, s obzirom na najavu vremena splitska plaže neće biti dupkom pune.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 01:03