StoryEditorOCM
SplitNA NEKOLIKO LOKACIJA

U centru Splitu osvanuli plakati ‘200 dana bez odgovora: Tko je ubio Vladimira Matijanića?! Zna se?!‘

Piše Hina
21. veljače 2023. - 13:32

U Splitu je u utorak osvanulo više plakata na kojima piše "200 dana bez odgovora: Tko je ubio Vladimira Matijanića?! Zna se?!".

Bijeli plakati postavljeni su na šetnicama u užem središtu Splita, na splitskoj rivi, kod kipa Franje Tuđmana, na Cankarevoj poljani, Voćnom trgu te pred Županijskim odborom HDZ-a. Na njima se podsjeća da je novinar Vladimir Matijanić umro prije točno 200 dana i da za njegovu smrt nitko nije odgovarao.

image
Privatni album
image
Privatni album

Novinar Vladimir Matijanić je umro 5. kolovoza prošle godine u stanu nakon nekoliko poziva Hitnoj pomoći, a izvidi u tom slučaju još traju.

U Zagrebu je početkom veljače održan prosvjed "Oprostite što smetam, ne mogu disati" u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva koji zbog tog slučaja traži i smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša.

Na prosvjedu su podsjetili da nitko nije smijenjen, niti je itko odgovarao za Matijanićevu smrt, čak ni na disciplinskim ili etičkim odborima.

image
Privatni album

Novinar Vladimir Matijanić umro je od posljedica bolesti vezanih uz teške posljedice covid-19. Nakon brojnih prigovora za nesavjesno liječenje i moguće uskraćivanje odgovarajuće medicinske pomoći, zaključak stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva bio je da u pružanju medicinske skrbi novinaru Matijaniću nije bilo značajnih stručnih propusta.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 06:52