StoryEditor
Splitumjetnost i poljoprivreda

U carstvu betona u Splitu niknulo polje krumpira!? Razgovarali smo s autorom kvartovskog vrtla, evo što će napraviti kada povrće sazrije

8. svibnja 2019. - 16:55

U carstvu betona na Trsteniku, među neboderima, na jednom plodnom zemljanom i zelenom otoku, niknuli su krumpiri. Tako se u Papandopulovoj ulici, između brojeva 3 i 5, od nedavno djeca mogu družiti na zidiću pokraj kvartovskog vrtla.

Za ovu zelenu intervenciju u prostoru zaslužna je Udruga za suvremenu umjetnost “Kvart” koja djeluje u prostoru tog gradskog kotara, a splitski umjetnik i član udruge, Boris Šitum nam je objasnio da je ideja stara već desetak godina, ali je tek ove godine realizirana. Ovaj zanimljiv umjetničko poljoprivredni projekt pomiče granice brendiranja naših autohtonih sorta, a spomenuta udruga se u takvoj ideji već okušala na selu sadeći raštiku, dok su krumpiri niknuli u gradu.

- Kada sazru napravit ćemo ambalažu i brendirati krumpir iz Papandopulove - govori Šitum.

Dok krumpiri ne sazru, osim domaćih, i turisti koji se nađu među tim stambeno-poslovnim blokom bit će, vjerujemo, ugodno iznenađeni upozorenjem napisanom na engleskom: “Planted potato - Watch your step”.

Važno je napomenuti da ovaj projekt nije sufinanciran sredstvima Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 16:02