StoryEditorOCM
SplitODLIČNE OCJENE

Turistima u Splitu je ova lokacija postala novi i teški hit, popularnija od Peristila i Rive! Evo što ih je tako očaralo

Piše SPLIT SD
16. prosinca 2023. - 13:09

Turisti su definitivno otkrili svaki kutak Splita. Dovoljno je da samo jedna grupa turista vidi nekakav skriveni biser, o tome izvijesti na mreži i eto već sljedeće godine mravinjak. Baš se to dogodilo Marjanu.

Naime, proteklih godina lokacije u vrhu po posjetima (barem što se tiče TripAdvisor statistike) turista su bili Peristil, pa Podrumi, Riva, spomenik Grguru Ninskom, katedrala svetog Duje, Galerija Meštrović... No, ove godine, odmah iza Dioklecijanove palače, po ocjenama i broju turista je Marjan.

image

t a

image

T A

Tisuće su pred ljeto ove godine vidjele ocjene nekih turista koji su "zalutali" na Marjan 2018., 2019., te su ga, kako bi provjerili njihove dojmove, 2023. pretvorili u pravu destinaciju. Po šumi su tumarali Novozelanđani, Englezi, Irci, Amerikanci, Brazilci, Tunižani, Kinezi, Korejci, Kanađani... I svi se slažu da im je preporuka bila Marjan.

Što najprije vidjeti u Splitu? Pa Marjan, a tek onda palaču, otoke..., kažu stranci, navodeći da je šuma prekrasna. Nedostaje im samo poneki kafić da se odmore i popiju nešto.

U 2024. godini Marjan bi mogao doći i na prvo mjesto. Primjerice, Marjan ima 3100 ocjena na TripAdvisoru, a Peristil 1771. Stranci su doslovce oduševljeni Marjanom.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image

T A

image

T A

Čak 1948 osoba je reklo da je imalo odlično iskustvo na Marjanu, 939 kaže da im je bilo vrlo dobro, 153 kaže da je Marjan prosjek. Slabašnu ocjenu ili prevedenu u dvojku, dale su 22 osobe, a da je užasan kaže šest posjetitelja.

Najprije neke od najboljih ocjena:

– Prekrasan pogled. Staze su označene. Na vrhu je prekrasno za snimanje selfija.

– Hodali smo 9 kilometara, ali isplatilo se.

– Marjan zovu pluća Splita. I to stvarno jest. Pun je borova. Pogled s vrha je spaktakularan. Bilo smo i na židovskom groblju.

– Tako prekrasno mjesto i samo desetak minuta udaljeno od užasne vreve u gradu punom turista. Neprocjenjivo.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image

T A

A onda i one lošije:

– Bio sam tamo s obitelji. Došli smo u šumu, tražili smo pomoć pri snalaženju, ali su nam rekli da je zatvoreno zbog održavanja i rezanja stabala.

– Uhodio me pas, a onda me i udario. Zašto nije bio zavezan. Bilo je to užasno iskustvo.

– Nema informacije da se nađe ulaz. Uber nas je ostavio – nigdje.

– Popeli smo se do vrha i razočarali se zbog masivne zastave koja kvari pogled, kao i križ koji zaklanja pogled u drugom smjeru. Vjerojatno je to bio prekrasan park prošlih godina, ali više nije. Nakratko smo stali u zoološkom vrtu jer smo mislili da bi tamo mogao biti kafić za piće, ali zoološki vrt je izgledao nevjerojatno oronuo pa nismo platili ulaz... Vrlo razočaravajuće.

– Bio sam prilično razočaran ovim parkom nakon dobrih recenzija na TripAdvisoru. Park je čudan s cestama, kućama, srušenim zgradama i korovom po njemu. Pogledi nisu tako nevjerojatni, a park nije baš lijep. Nije vrijedno toga.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:29