StoryEditorOCM
Splitkongres u sjevernoj americi

Troje dijabetičara putuje u Kanadu

Piše PSD.
2. listopada 2009. - 21:59

Troje mladih iz Splitskog dijabetičkog društva ove će godine sudjelovati na Kongresu Međunarodne dijabetičke federacije, koji će se od 18. do 22. listopada održavati u Montrealu u Kanadi.

Očekuje se 15 tisuća dijabetičara iz cijelog svijeta te mnoštvo eminentnih svjetskih stručnjaka s područja liječenja, istraživanja i skrbi o šećernoj bolesti.

- Naš cilj je susresti se s najnovijim spoznajama, metodama i otkrićima na području dijabetesa i upoznati način na koji funkcioniraju strane udruge, kako bismo prenijeli novo znanje i ostalim članovima društva i svim mladima te ih potaknuli na bolju skrb o svojoj šećernoj bolesti i sebi samima – poručili su Tihana, Ante i Vatroslav, trojac koji putuje u Kanadu.

Također su željeli zahvaliti svim dobrotvorima koji su im novčano pomogli da uspješno organiziraju svoj odlazak na kongres. Na kongresu će postaviti i štand, na kojem će, zajedno s dijabetičarima iz drugih krajeva Hrvatske, predstaviti rad Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga kao i rad svoje udruge.

M. DOKOZA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 16:47