StoryEditor
Splitkruzeron došli pusti gosti, promuvali se gradon i partili na jug

Tri iljade furešti s Rive išlo do Krfa vidit grčku krizu

Piše PSD.
12. lipnja 2010. - 21:42

U trajektnoj luci jučer ujutro osrednji promet, kaže nam Igor Brboleža, “Jadrolinijin” dežurni operativac za splitsko plovno područje.

- Nema ništa posebno šta bi političari tili čut. Nije bilo potribe za izvanrednim polascima. Kako je završila škola, tako ima dosta dice na izletima. Od trajekata je jedino “Petar Hektorović” za Vis bija pun sa 120 vozila - reka je Brboleža.

Mrvica pituraje brod

A di je “Jadrolinijin” koordinator Ante Mrvica? Uzeja je godišnji, pituraje brod. More bit lako da je puno manji od kruzera “Ruby Princess” šta je sa svojih 19 poda i 289 metara dužine zaklonija Splitska vrata. E, triba puno više vrimena od jednog godišnjeg za njega opiturat. Doveja je 3253 putnika o kojima brinu 1172 člana posade. Došli su iz Venecije, Amerikanci, Japanci..., a popodne je otiša za Krf, vidit grčku krizu. Dosta im je ruina, starih kamenja.

- Dobro došli u Split. To vam je od Aspalathosa, a ne od engleske riči “split”, šta bi značilo da je puka ili raspuka. I nema veze sa “splittingon”, iako je malo iša na kvasinu... - sve tako lipo govori vodič grupi penšjuna po zvizdanu kraj Turističke palače.

- Ovo vam je Dioklecijanova palača. Niste čuli za njega? A za Nerona? On je isto, ka, malo puka... Dioklecijan je jedini rimski car koji je iša u penziju... - nastavija je vodič, a turisti ne trzaju, ništa ih se to nije dojmilo. - Neš ti, i ja san otiša u penziju - govori jedan Amerikanac iz grupe.

Kerumov bus za Meje

Japancima su pokazivali maketu Diklecijanove palače, a vodička je govorila di je Dioklecijan piturava brod, u Podrume, u vrime kad nije bra kupus. A jedan penzioner sija je sa bagulinon na šentadu vizavi Marmontove. Ima kuću na Mejama, poviše Kašjuna i ne vozi auto. Pitamo ga šta čeka.

- Evo san sija u 9 uri. Čekan autobus za Meje. Kreće u 10 manje 10. Jeste vidili!? Uvik se govori kontra Keruma, da sebi namišta posle i drugu komodaciju. Da je to istina, iša bi “Promet” svako pet minuti do Meja. Drugi se sa šentade zamislija i sve gleda u fontanu. Da se nije ča dogodilo?

- Još nije. Nego se mislim kako bi bilo dobro sklonit je digod na siguro. Kažu da će je rušit i stavljat nike anđele, arlekine i drugu monadu. Triba spasit umitnost, jer ovake fontane, lipe okruglaste šta malo troši vode, nema nigdi na svitu. A za jedno 60 godina će dobit još na vridnosti i svi će se pitat je li ostalo sačuvani dijelova od barbarštine?!

Svitu moj, jako je sunce. Najbolje je u lad. Metnimo, na peškariju. Odma uz srdele lega je jedan zubatac od 13 kili. 120 kuna kil. - Dat ću ga za 110. Ma i za 100 ako ćeš ga na leasing. - Ma može i na gradele ako triba...

branko galić

Matejuška: crvi po 60 kuna za komarču u depresiji

Na Matejuški prodaje se pet, šest crviju.

- Koliko je metar?

- To ti ide na komade. Ovi veći je 60 kuna.

- A koliko se more komadi ješke od njega učinit?

- Ako ćeš na udicu, jedno 60 komada.

- Nisam ja od te sriće da išta uvatim, a tokat će me krena, olovo, mustang udice, otić s autom, trošit benzinu, popit litru bevande i sve na kraju zamrsit. Beštimat.

- Ako ne staviš udicu u more neš ništa uvatit. Dobro čovik govori, pametno. A ja san se sitija našeg ministra Pastirkovića i njegove isto tako mudre: Bez vode nema navodnjavanja.

item - id = 102221
related id = 0 -> 629959
related id = 1 -> 629928
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 22:33