StoryEditor
Splitajmo po starinski...

Totalni fijasko moderne tehnologije u Banovini, maratonska sjednica dotukla je i novi sustav; Evo osam zaključaka donesenih nakon cjelodnevnog zasjedanja

Piše Gabrijela Radanović
15. rujna 2019. - 23:00
20190916_091641

Nakon današnje maratonske rasprave splitskog Gradskog vijeća usvojeno je pet zaključaka:

Žestoka rasprava u Banovini, zaiskrilo između Prkića i Pauka: Na kojim si tabletama?! Udri ga šakom u jetra, što onda?; Tafra Bazina Pauka nazvala šovinistom i fašistom: U vašem svijetu je normalno pljusnuti ili štipati ženu

Nakon više od sedam sati rasprave, Gradsko vijeće usvojilo osam zaključaka; Vijećnici Pametnog napustili vijećnicu: Zašto se ne spominje odgovornosti ljudi koji se ne drže Plana gospodarenja otpadom

1. Prima se na znanje informacija i izvješće o stanju sigurnosti u Splitu.

2. Zadužuje se gradonačelnik da najmanje jednom godišnje, tijekom drugog kvartala, pozove Policijsku upravu SD da daju izvješće o stanju sigurnosti. To izvješće poslužit će za    prepoznavanje najznačajnijih problema, kao i za razmatranje prijedloga i zaključaka za njihovo rješavanje.

3. Zadužuje se gradonačelnik da u svrhu poboljšanja stanja sigurnosti, na temelju analize, osigura potreban broj prometnih i komunalnih redara.

4. Zadužuje se predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita da po zaprimanju izvješća policije o stanju sigurnosti u Splitu isto predloži kao točku dnevnog reda na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita.

5. Ovaj Zaključak objavit će se u „Službenom glasniku Grada Splita“.

Već na drugom glasovanju zakazao je sustav elektronskog glasovanja i zabijelio je ekran televizora, pa su vijećnici ponovo ručno “po starinski”, jednoglasno usvojilo zaključke.

Na koncu je Tomislav Prljević (HDZ) izvijestio javnost kako je upravo objavljen natječaj za izgradnju i projektiranje Regionalnog centra na Lećevici, što je dobra vijest nakon 11 sati duge rasprave.

 

#BANOVINA#GRADSKO VIJEĆE

Izdvojeno

09. srpanj 2020 01:45