StoryEditorOCM
Splitpodrška festivalu

Tonči Glavina: Puljkove kontradiktorne izjave oko Ultre posljedica su nedostatka vizije i koherentne turističke politike

Piše Split SD
11. srpnja 2023. - 08:12

- Napredujemo! Po svemu sudeći gradonačelnik Puljak je ipak došao pameti te neće potjerati Ultru iz Splita kako je u jednom trenutku izgledalo - napisao je sinoć na Facebooku Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta u objavi naslova "Puljkova naknadna pamet - Ultra Music Festival je ipak koristan za Split!"

Naime, Splitski HDZ i Tonči Glavina prije više dana poručili su kako bi se uspješan gradonačelnik turističke destinacije kao što je grad Split, turizmom trebao baviti doslovno svaki dan. U novoj objavi, nakon što je Puljak u ponedjeljak izjavio da je oduševljen Ultrom i kako želi da ostane u Splitu, Tonči Glavina je nastavio:

- Gradonačelnik je konačno odgovorio na jedno od jako važnih pitanja koje sam mu javno postavio prošli tjedan… a to je pitanje Ultre! Drago mi je što smo svojim javim istupanjem ‘motivirali’ gradonačelnika Puljka da se konačno uhvati teme turizma i (ne)upravljanja turizmom u gradu Splitu.

- Prošli tjedan sam javno postavio pitanje gradonačelniku Puljku, podržava li Ultra festival i smatra li da je navedena glazbena manifestacija problem grada Splita? Pitanje sam postavio jer sam vidio da u svojim stavovima i porukama gradonačelnik i njegov zamjenik lutaju pokušavajući naći krivca za stanje turizma u Splitu u nekom drugom. Standardni obrazac ponašanja, ali dobro, na to smo navikli.

- Lutanje i kontradiktorne izjave oko Ultre posljedica su, između ostalog, nedostatka bilo kakve vizije, ideje i koherentne turističke politike. Ali u konačnici, danas, u maniri "generala poslije bitke" dobivamo ipak jasan stav i buduću podršku festivalu. Čudno, s obzirom na to da se Grad povukao iz suradnje i odbio sufinancirati najveću glazbenu manifestaciju u Splitu, a posebno čudno s obzirom na to da se zamjenik gradonačelnika upravo ovom činjenicom javno hvali. Ali dobro, radi Splita toplo se nadam da je podrška iskrena, a ne s figom u džepu!

- Čestitam gradonačelniku što je konačno shvatio da Ultra festival, koji već duži niz godina ima snažnu potporu Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice Croatia Full of life, Splitsko-dalmatinske županije i županijske turističke zajednice te praktički svih turističkih dionika, donosi posebnu dodanu vrijednost i splitskom turizmu. Kolika je to vrijednost izračunao je još davne 2017. godine Institut za financije u studiji ‘Ekonomski i fiskalni učinci Ultra Europe festivala elektronske glazbe‘.

- Mogao je gradonačelnik i prije doći do ovog zaključka. Ali nije, ne zato što on ima neku drugu i drugačiju viziju Splita nego upravo suprotno. Zato što nema nikakvu viziju!

- Split i mogu biti ponosni da su domaćini jedne ovakve mega manifestacije koju bi poželjeli mnogi gradovi u Europi. Srećom Ultra je još uvijek tu, a toplo se nadam se da će tu i ostati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:45