StoryEditor
Split‘incident‘ u čistoći

Testiranje na droge ne treba najaviti, a ako radnik na njega ne pristane - smatra se da je pod utjecajem; Za mišljenje smo pitali i poznatog odvjetnika

Piše PSD
26. srpnja 2021. - 23:11

Nakon što su dvojica djelatnika splitske komunalne tvrtke 'Čistoća' dobila izvanredan otkaz zbog utvrđene prisutnosti narkotika u organizmu, u javnosti se povlači pitanje o opravdanosti i etičnosti poslodavčeva postupka. Naime, djelatnici su nasumično odabrani i podvrgnuti nenajavljenom testiranju. Konzumirali su marihuanu.

- Vojska, policija i ostali koji imaju ovlasti za to mogu provoditi takva testiranja, ali na radnim mjestima to nije praksa s kojom sam se ranije susretao – rekao je odvjetnik Anto Nobilo.

Direktor 'Čistoće' Lukša Regjo tvrdi da je postupio u skladu s pravilnikom.

image


 
Saša Burić/Cropix

U Pravilniku poslovnog ponašanja koji je 2015. izdao bivši direktor tvrtke, Miroslav Delić, navodi se da "društvo ima politiku nulte tolerancije prema korištenju i konzumaciji alkohola i droga".

Iako nije riječ o uobičajenoj praksi, i Pravilnik o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu propisuje način postupanja.   

Prema članku 9. Pravilnika, testiranje ne treba radniku unaprijed najaviti.

Navodi se i da se testiranje može zatražiti u toku radnog vremena, svakog radnog dana i u bilo kojoj radnoj sredini, dok potrebu za njim određuje ovlaštena osoba poslodavca. Ako radnik odbije testiranje, smatra se da je pod utjecajem.

Prema članku 2., poslodavac je dužan upoznati radnika s odredbama Pravilnika prilikom zasnivanja radnog odnosa.

Ne treba naglašavati da je zabranjeno dolaziti na posao pod utjecajem opojnih sredstava.

Pravilnikom su propisani i slučajevi kad poslodavac ne smije provjeravati je li radnik pod utjecajem droge. To se ograničenje odnosi na radnike koji su predali potvrdu da se nalaze u programu liječenja, odvikavanja ili rehabilitacije od ovisnosti te uzimaju supstitucijsku terapiju. U tom slučaju poslodavac može zatražiti ocjenu zdravstvene i psihofizičke sposobnosti radnika za obavljanje traženih poslova.

Prema Članku 17., poslodavac mora udaljiti s radnog mjesta djelatnika kod kojeg je utvrđena prisutnost alkohola, droge i drugih sredstava ovisnosti.

I u Pravilniku Imunološkog zavoda između ostalog se navodi da testiranje nije potrebno unaprijed najaviti.
 
 
item - id = 1115532
related id = 0 -> 1125658
related id = 1 -> 1125306
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 09:10