StoryEditor
Splitprimopredaja terena

Tehnički direktor RNK-a Split nakon izložbe pasa: Imao sam osjećaj kao da sam u staji! Ante Lučin iz Organizacijskog odbora: Sve je očišćeno

27. srpnja 2020. - 18:12
Stadion na Parku mladeži ovako je izgledao nakon primopredajeAnte Čizmić/HANZA MEDIA

Park mladeži proteklog vikenda, od 23. do 26. srpnja, ugostio je izložbu pasa "4 ljetne noćne izložbe (4 summer night show)", a u ponedjeljak u 14 sati odrađena je primopredaja terena.

Izložba je i prije samog održavanja došla u centar javnosti zbog straha među vodećim ljudima ASK-a i RNK-a Split kako će teren i tartan staza na kojima djeca treniraju izgledati nakon odlaska brojnih pasa.

Organizator izložbe je Klub sportskih pasa Split, koji uz Hrvatski kinološki savez i Grad Split od 2009. godine organizira međunarodnu kinološku manifestaciju "4 ljetne izložbe pasa svih pasmina". Riječ je o renomiranoj izložbi koja se do sada održavala u Stobreču te godinama na Starom placu, a od lani u Parku mladeži.

Ante Lučin, predsjednik Organizacijskog odbora, kazao nam je kako su pri dolasku te odlasku kamerama i dronom snimili svaki milimetar terena i tartan staze kako bi se točno moglo usporediti u kakvom su stanju dobili i ostavili teren.

Velika promocija Splita

- "Cian" je ujutro dezinficirao 14 tisuća kvadrata, što uključuje igralište, tartan stazu i sve okolo. Čistili smo ujutro, a naša služba za čišćenje ponovno je danas popodne izašla na teren kako bi provjerila svaki milimetar. Prema našim provjerama, oštećenja terena nema i ostavili smo ga kao i svaki drugi teren koji smo koristili u proteklih 13 godina - objasnio nam je Lučin.

Izložba pasa u Parku mladeži prva je velika izložba takvog tipa u Europi održana od početka pandemije koronavirusa.

- Na izložbi su sudjelovali gosti iz 33 zemlje iz cijeloga svijeta. Tijekom održavanja izložbe dva puta je na teren izašla i inspektorica iz Stožera civilne zaštite, napravila zapisnik te utvrdila kako smo provodili sve epidemiološke mjere koje su na snazi, pa čak i više od toga. Sve je pratilo i 15 novinara iz cijeloga svijeta, koji su komentirali kako je ovo najbolja izložba kao i svake godine. Velika je ovo promocija za Splita, a da ne spominjemo koliko je donijela financijske koristi u ovim teškim vremenima - istaknuo je Lučin.

Nakon primopredaje kontaktirali smo i Tomislava Borozana, ravnatelja Javne ustanove Športski objekti, kako bismo doznali kakvo je stanje s terenom i tartan stazom.

- Mi smo još u petak službeno zatražili od tvrtke "Parkovi i nasadi" da njihova stručna služba napravi izvid i nalaz o stanju travnjaka. Kontaktirali smo također i veterinarsku inspekciju da napravi svoj nalaz oko eventualnih onečišćenja. Svi izvidi planirani su danas i temeljem nalaza nastavit ćemo proceduru ako bude potrebno - objasnio nam je ravnatelj Borozan.

Situaciju na terenu komentirao nam je i Marko Unušić, tehnički direktor RNK-a Split.

- Stanje ne može biti gore! Kada sam došao u ponedjeljak ujutro, imao sam osjećaj kao da sam u staji, sve smrdi, isti je problem kao i lani. Teren je, inače, naša obveza i mi od toga ne bježimo, ali kada ga treba iznajmiti, onda je od Javne ustanove koja dobije novac i onda nama obećavaju kako će se sve srediti - rekao nam je Unušić.

Objašnjava kako su djeca iz nogometnog kluba treninge za vrijeme izložbe odrađivala na umjetnoj travi, a kada će se svi vratiti na teren - "još ne zna".

- Potrebno je provjeriti uvjete na terenu jer su trenutno u najmanju ruku diskutabilni i ne mogu pustiti djecu da tamo treniraju - za kraj je kazao tehnički direktor RNK-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 04:50