StoryEditor
SplitMOŽEMO! I NOVA LJEVICA

Tamaru Visković podržale kolege iz cijele Dalmacije: ‘Nudimo viziju Splita u kojeg se vraća urbanizam i koji će zadržati svoje mlade‘

Piše Merien Ilić
24. lipnja 2022. - 13:44

Koalicija Možemo! i Nova ljevica održali su završnu konferenciju za medije ovog petka u Đardinu gdje su se kandidatkinji Tamari Visković pridružili saborska zastupnica Sandra Benčić, te gradski i županijski vijećnici koalicije kao i kolege iz Dubrovnika, Korčule, Šibenika i Pule.

- Nudimo viziju Splita u kojeg se vraća urbanizam, Splita koji će zadržati svoje mlade kroz javnu stanogradnju, s efikasnim javnim prijevozom, grada koji će napraviti snažan zeleni zaokret razvijajući zelene industrije, i s održivim gospodarstvom koje je dobar susjed svojim sugrađanima - kazala je Visković.

image
Duje Klarić/Cropix

Podsjetila je da je dan prije na Brdima ukazala kako izgleda život uz Sjevernu luku i zagađenje koje dolazi iz nje, te se Benčić obvezala podignuti taj problem na državnu razinu, uz zalaganje za naknadu građanima zbog smanjene kvalitete života.

Dolazak kolegica i kolega iz drugih obalnih i otočnih gradova i njihovu podršku na nedjeljnim izborima Visković je ocijenila kao signal da promjena upravljanja obalom i općenito zeleni zaokret mogu krenuti baš iz Splita.

- Svi mi imamo iskustva koja možemo međusobno podijeliti. U Dubrovniku smo sačuvali Srđ, vratili tvrđavu Imperijal gradu, sačuvali izvor Omble, borimo se i za Malostonski zaljev i druga zaštićena područja. Problemi s kojima se suočavamo svima su nam zajednički i poznati, od nekontroliranog i stihijskog turizma, preko gubitka mediteranske kulture života i općenito kvalitete života, rekao je Marko Giljača iz Dubrovnika.

image

Marko Giljača

Duje Klarić/Cropix

Predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić (Možemo!) istaknula je da je Možemo! jedina politička snaga u obalnim gradovima koja uistinu brine o javnom dobru i interesu.

Kao primjer istaknula je da je ta stranka u Gradskom vijeću Pule tražila referendum o očuvanju šetnice uz more od turističke izgradnje, i bila jedina koja je podržala građansku inicijativu koja je skupljala potpise za referendum. Izrazila je uvjerenje da će takvu brigu o javnom dobru pokazati i Možemo! - Nova ljevica u Splitu.

image

Dušica Radojčić

Duje Klarić/Cropix

Svi zajedno pozvali su građane Splita da ovu nedjelju izađu na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 19:16