StoryEditorOCM
SplitOmikron se širi

Sve više pozitivnih u vrtićima i školama. Od ponedjeljka OŠ ‘Split 3‘ prelazi na online nastavu dva tjedna

Piše Merien Ilić
14. siječnja 2022. - 16:58

Prema podacima Službe za društvene djelatnosti Grada Splita, kojoj su vrtići i škole dostavili podatke do 15 sati ovog petka, u 29 osnovnih škola pozitivno na koronu je čak 383 učenika, te 132 nastavnika i ostalih zaposlenika školskih ustanova. U izolaciji je 1461 učenik te 94 zaposlenika škola.

U predškolskim skupinama je u samoizolaciji 21 skupina od ukupno njih 230, a pozitivan test evidentiran je kod 25 djece i 47 djelatnika.

– Brojke rastu u odnosu na prve dane drugog polugodišta. Zbog velikog broja pozitivnih nastavnika predmetne nastave, kao i učenika, OŠ "Split 3" zatražila je odvijanje online nastave, te im je to i odobreno. Tako će od ponedjeljka 17. siječnja do 28. siječnja učenici od petog do osmog razreda te škole imati nastavu na daljinu. Škole prema uputama Stožera same procjenjuju situaciju, te mogu zatražiti promjenu modela odvijanja nastave. Očekujemo da će biti novih zahtjeva jer je vrlo teško naći zamjene. Čak 100 škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji traži zamjene – rekao nam je Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti. Dodaje kako se komplicira i stanje u predškolskim ustanovama, koje su na "granici održivosti", no idući dani će pokazati što ostaje dalje činiti.

Od splitskih srednjih škola od kuće nastavu prate učenici Srednje tehničke prometne škole i to do 21. siječnja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 09:51