StoryEditorOCM
Splituigrana ekipa

Sve se dogodilo u četiri minute, splitski zlatar oštećen je za 9.000 eura. No kamere su ih snimile, lopov je dolijao...

Piše Vladimir Urukalo
5. rujna 2023. - 00:02

Samo četiri minute bile su dovoljne tročlanoj lopovskoj družini da iz prostora Zlatarne Dodić u trgovačkom centru “Mall of Split” ukradu dvije zlatne ženske ogrlice vrijedne nešto manje od devet tisuća eura.

Lukava krađa odigrala se, po policijskoj prijavi, još 26. kolovoza od 15.48 do 15.52 sati kada je u zlatarnicu ušao 20-godišnji državljanin Rumunjske D. R. P. zajedno s još dvojicom zasad nepoznatih muškaraca.

Mladić je uhićen ovog vikenda i završio je u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama zbog opasnosti od bijega, a prema kaznenoj prijavi on je odvlačio pažnju djelatnice zlatarnice tražeći od nje da mu pokazuje nakit na suprotnom kraju poslovnice te joj je nešto pokazivao na mobitel dok su za to vrijeme njegovi kompanjoni krali nakit.

Tako je jedan od muškaraca iz otključane staklene vitrine uzeo jednu ogrlicu i stavio je u džep, a drugu je držao u desnoj ruci te su on i njegov suradnik izišli van. Sve je ostalo zabilježeno na snimkama nadzornih kamera koje su očito pomogle splitskoj policiji u rasvjetljavanju nedjela.

Nekoliko minuta nakon što su dvojica izišla, iz zlatarnice izlazi i 20-godišnjak te se s njima spušta u garažu. Oni odlaze u vozilu marke BMW 3 rumunjskih registarskih oznaka, a mladi Rumunj sjeda u automobil “VW Passat” u kojem ga je čekala jedna ženska osoba kao suvozač.

Nakon uhićenja, neosuđivani mladić je na sudu sve priznao kazavši da je u Hrvatsku došao naći posao, ali se zbog loše financijske situacije upustio u kriminal. Za krađu u kojoj je ukradena stvar veće vrijednosti propisana je po Kaznenom zakonu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:31