StoryEditorOCM
Split‘FAKTORI RIZIKA‘

Sutra očekujte više policije na cestama, provodi se redovita akcija kontrole prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća i njihovih posljedica. Evo detalja

Piše PSD
28. prosinca 2021. - 12:36

Sutra, od 13 do 17 sati na prometnicama koj su na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu "Faktori rizika" prvenstveno usmjerena na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom prometnih nesreća, kao i njihovih posljedica.

Navode kako grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i na poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - apeliraju iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 20:34