StoryEditor
SplitUSPJEŠAN SASTANAK

Studenti podstanari od iduće godine neće sa strepnjom čekati turističku sezonu; Studentski zbor: Hvala županu, osigurao nam je smještaj preko ljeta u đačkim domovima

4. srpnja 2019. - 15:16

Danas je, vezano za probleme "izgona" splitskih studenata iz podstanarskih stanova, održan sastanak župana Blaženka Bobana s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Josipom Podrugom s ciljem da se pronađe dugoročno rješenje za smještajem tijekom ljetnog perioda. 

Spas za izbačene studente podstanare: Županija im odobrila smještaj u Ženskom đačkom domu do 25. srpnja, a nakon toga starta obnova...; Evo kako mogu doći do sobe

- Nakon prethodno poslanog dopisa od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, župan Blaženko Boban je reagirao i omogućio smještaj studentima u ženskom đačkom domu u Splitu u periodu od 1. srpnja do 25.srpnja za 90 studenata. Iznimno smo zahvalni županu na brzoj reakciji čime je riješen problem studenata koji bi u suprotnom ostali bez krova nad glavom u spomenutom periodu- obavještava Tomislav Milošević, tajnik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Nastavlja i kako je dogovoreno kako će se od iduće akademske godine u rješavanje problematike smještajnih kapaciteta studenata tijekom ljetnog perioda krenuti ranije, već početkom godine kako bi svi studenti na vrijeme bili zbrinuti u Muškom đačkom domu na Kampusu i Ženskom đačkom domu centru grada, koji su od završetka školske godine prazni. Time će svi studenti biti od iduće godine sigurni po pitanju krova nad glavom u ljetnom periodu.

Iz Studentskog zbora su javno zahvalili županu na brzoj reakciji i pomoći, kao i svim medijima koji su pratili ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 02:25