StoryEditor
SplitMAMURLUK 4

Šteta što vrčine više nisu pod krevetima: pogledajte kako se ponaša pijana magarad po centru grada!; Stanarka Bosanske: Zaspem u dva ujutro, a budim se u šest za posao

Piše D.B.
12. rujna 2019. - 12:33

Stanovnicima centra Splita je puna kapa "Najbolje noći koje se neće sjećati". Upravo to je, "The best night you will never remember" drugo ime za vodanje (da vodanje, jer većina se ponaša kao razulareno stado) pijanih, uglavnom mladih, turista od kafića do kafića po Dioklecijanovoj palači.

Okupe se oko devet sati navečer i onda bezgranično tuku po pivu, vinu, votki, rumu, ginu, whiskeyu i, kao, razgledavaju grad. Rezerviraju li online tu svoju "pub crawl" turu, blago njima, dobiju i besplatnu majicu. Sve to skupa sliči na scene iz "Mamurluka" tako da se organizatorima ovih pijanki po gradu ne može poreći da pretjeruju s reklamom.

Njihovi klijenti se ujutro malo čega sjećaju. Međutim, zato se ono malo preostalih stanara iz gradske jezgre itekako sjeća svake noći, počevši od ranog proljeća pa tamo do početka jedanaestoga. A svaka im je noć-besana.

Kako to izgleda najbolje će dočarati video snimka koju je noćas u 1.15 minuta pod svojim prozorom u Bosanskoj ulici snimila Splićanka Ingrid. Tolika količina buke i galame probudila bi i mrtve...

 

 

- Tako nam je cijelo ljeto, svaku noć. Nema šanse da zaspem prije dva ujutro, a već u šest sati se moram probuditi da bih bila na poslu u 7.30. Dakle, u gradu se spava četiri sata. Mislim da je stvarno vrijeme da Grad nešto poduzme jer ovo više nema smisla - govori nam Ingrid, priznajući da je kronično neispavana.

Srećom, kaže, da joj majka ljeti boravi na Visu, jer je žena već u godinama i stvarno je sve više uznemiravaju pijane ture... U početku je, kad se krenulo s ovim organiziranim pijančevanjem i divljanjem po gradu, zvala policiju, ali nakon što joj je policajac kazao "što bi mi sad trebali", odustala je. 

- Kćerka mi živi u Pragu koji je imao isti ovaj problem kao Split samo što je njima centar širi, pa se sva ta buka malo "razbije". Međutim, Prag je riješio taj problem na način da su uveli noćne redare koji uvode red. Isto bi trebao i Split napraviti. Dakle, rješenje je ili zabraniti "pub crawl" ili uvesti noćne redare koji će ih kažnjavati ukoliko budu radili buku i nered, a to stalno rade. Grad mora zaštiti svoje građane - tvrdi Ingrid.

U protivnom, jedino što im preostaje je dobra stara kanta vode po glavi. Šteta što vrčine više nisu u opticaju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 15:02