StoryEditorOCM
Splitpokos

Stanari s Blatina su preklani prosvjedovali zbog života poviše litice koja se urušava, Grad objavio da kreće obnova

Piše Lucija Vujnović
7. lipnja 2023. - 23:35

Iz Ureda Grada javili su kako su započeli radovi na sanaciji trinaest metarskog strmog pokosa iznad javne garaže na Blatinama, a planirano vrijeme izvođenja je šest mjeseci. Podsjećamo, stanari s Blatina su preklani prosvjedovali zbog života poviše litice koja se urušava.

- Radovi će obuhvatiti uklanjanje postojećeg dezintegriranog mlaznog betona i površinskog dijela stijene neposredno ispod mlaznog betona, uklanjanje vegetacije koja je narasla po pokosu i nožici pokosa, uklanjanje obrušenog materijala, izvedbu samobušivih sidara, te izvedbu nove obloge od armaturne mreže i mlaznog betona, objasnili su iz Ureda.

image
Ured Grada

Naime, prilikom izgradnje garaže na Blatinama 1986. godine izveden je strmi pokos sjeverno od garaže koji je bio zaštićen prskanim betonom i štapnim sidrima. Izvedena zaštita pokosa je najvećim dijelom oštećena, te je izgubila svoju funkciju. Padina se već počela obrušavati, te je postojala opasnost od nastanka klizišta s čime bi bili ugroženi objekti iznad garaže, a i sama garaža.

Ovi Splićani žive poviše provalije: Živimo na litici koja se urušava, Grad ovo mora riješiti po hitnom postupku!

Projekt sanacije pokosa na Škrapama izradila je tvrtka Trames d.o.o., a izvođač radova je Octopus Rijeka d.o.o. a ukupna vrijednost investicije je otprilike 400.000 eura.

Napominju kako će za vrijeme izvođenja sanacijskih radova na snazi biti privremena regulacija prometa. Pješački promet neće biti moguć istočnim nogostupom Dubrovačke ulice od južnog ulaza u tunel do križanja sa Ulicom A. B. Šimića.

- Molimo građane za suradnju, strpljenje i razumijevanje!- poručuje se iz Ureda Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:53