StoryEditor
Splitudri šlapom ili slikaj!

Stanar Mertojaka zgrožen najezdom štetočina: Prijavio sam Kotaru, a oni su mi rekli da dođem po otrov! Pa neću bacat' otrov po kvartu!; Proširili su se po cijelom gradu, 'plešu' i po Mejama...

Piše Ana Franić
19. lipnja 2019. - 22:41
Mertojak

Dolaskom ljetnih temperatura Splićani su pohrlili vanka kuća kako bi, nakon svibanjskih dugotrajnih kiša, napokon uživali na otvorenom. Ali, na žalost, osim građana i turista, počeli su na ulice, i to u velikom broju, izlaziti i – žohari. Najdraže im je napravit đir oko šahte...

Čitatelji nam javljaju kako je pun grad žohara, da ih ima u skoro svakom kvartu... Naš sugrađanin Bartol Filipović Grčić je na ovaj problem ukazao i u Facebook grupi Split i oko Splita. Evo njegovog iskustva:

- Sinoć sam šetao po Mertojaku i naišao ogromnu količinu žohara. Bilo je dvadesetak žohara oko svakog šahta. Jutros sam zvao Cian, oni su me uputili na Gradski kotar Mertojak, a tamo su mi rekli da mi mogu dat otrov za miševe! Doslovno. Nakon što sam uspio objasniti da se radi o gradskoj površini i da ja neću bacat otrov po Mertojaku rekli su mi da pošaljem mail sa slikom i da će onda poslat zahtjev. Iskreno, ne zvuče mi uvjerljivo - napisao je Bartol Filipović Grčić i zamolio članove grupe, a njih je skoro 30.000, da ga savjetuju kako dalje i da mu pošalju slike žohara.

Nije trebao dugo čekati. Ni par minuta nakon objave, uslijedili su brojni odgovori na post.

-  Ima i deset godina kako Mertojak ima problema sa žoharima. Ulaze ljudima u prizemlju u stanove, stravično ih je puno - napisala mu je susjeda.

- Nema di ih nema... vrućine pa izlazu lipo... a gradske vlasti ne rade svoj posal... dosta dugo ih nije bilo al il su postali imuni na CIAN ove klopke ili CIAN ne radi svoj posal... A prin je ovo drugo... jbg nima se pinezi... pa šlape u ruke i udri... - savjetovao ga je drugi.

Neki su članovi grupe pisali gdje su ih sve vidjeli po gradu. A gdje nisu? Radunica, Bačvica, Firule, Lokve...

Stanarka Meja je poslala čak i video plesa žohara oko šahti, a proslijedila ga je i našoj redakciji. Nije to nešto u čemu bi čovjek uživao, ali kad već u kotarevima traže dokaze da je grad pun žohara, eto im.

 

 

Kako bismo saznali kako se riješiti nepoželjnih stanara u svome kvartu, kontaktirani smo tvrtku CIAN.

- Žohara ima i to nije ništa neobično. Svake godine imamo iste situacije. Evo sada smo u tijeku dezinsekcije manjeg broj šahti u centru grada gdje su nam prijavljeni žohari. Svi građani koji ugledaju žohare u svome kvartu trebaju problem prijaviti u svom gradskom kotaru koji će po primitku prijavu proslijediti nama i mi ćemo izaći na teren - objasnio nam je Alan Kurtović iz tvrtke CIAN.

Nazvali smo i Gradski kotar Mertojak kako bismo provjerili jesu li upoznati s najezdom žohara u svom "dvoru". 

- Za to je nadležan Cian. Vlaga je velika pa su izašli na ulice, a mi ne možemo reagirati na rekla-kazala. Treba imati dokaz, odnosno fotografiju kako bismo je mogli proslijediti nadležnim službama - kazala nam je tajnica GK Mertojak Nada Milovčić.

Znači, ako ugledate žohare u svojoj ulici, slikajte ih i pravac prema prostorijama kotara. Sreća da vam ne traže taksene marke.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 16:39