StoryEditor
Splitekološka marjanska bušta

Srđan Marinić o prozivkama oporbe da je u sukobu interesa: Nisam uhljeb, imam 6800 kn

Piše PSD.
28. ožujka 2014. - 10:29
ImenovanjeSrđana Marinića, predsjednika Društva “Marjan”, na mjesto šefa Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, ogorčila je oporbene vijećnike koji su jučer upozorili na očiti sukob interesa.
- Marinić je nedavno postao prvi član Društva “Marjan” u njegovoj 130 godina dugoj povijesti koji je zaposlen. Ujedno, on je u izravnom sukobu interesa kao čelnik Društva i šef Upravnog vijeća Javne ustanove. To je Društvo kroz povijest imalo divnih ljudi koji su bili istinski zaljubljenici u Marjan, no ovo je pljuska mnogim udrugama civilnog sektora - ustvrdila je Ljubica Vrdoljak (HDZ), zatraživši podatke o financiranju Društva “Marjan”.

Prema riječima gradonačelnika Ive Baldasara, upravo je on prije nekoliko mjeseci inicirao da se Društvo aktivnije uključi u čuvanje Marjana te je predložio da njihov predstavnik bude i u Upravnom vijeću Javne ustanove.
- Predložio sam im to kako bi oni imali uvid i kontrolu nad stanjem na Marjanu. Od Grada su za svoje potrebe tražili 150 tisuća kuna. Nikada mi nisu rekli da će to biti usmjereno za plaće ili zapošljavanje, a prošli tjedan sam saznao da se Marinić zaposlio kao profesionalac. Njihovo je pravo da tako postupaju, ali sve ostalo je u domeni morala. Osobno sam ostao iznenađen - zaključio je Baldasar.

- On je u izravnom sukobu interesa, zaslužio je biti na naslovnici. Tih 150.000 kuna udruzi daje Javna ustanova - zaključila je vijećnica Ljubica Vrdoljak.
- Nisam ja uhljeb, koji je pao s Marsa! Svjestan sam da će nam se pokušati svašta “napakirati”, samo zato što smo odlučni u namjeri stati u kraj građevinskom lobiju na Marjanu. Počeli su napadi, a mi smo ih i očekivali - kazao nam je Marinić.

Prema njegovim riječuma, Javna ustanova Park-šuma Marjan osnovana je na prijedlog Društva “Marjan” i - nažalost - “nije opravdala očekivanja o boljoj zaštiti i održavanju Marjana u proteklih osam godina postojanja”.
- S obzirom na količinu zatečenih nepravilnosti u Ustanovi, bilo je normalno i opravdano, ako se istinski želi rješavati probleme, da to netko radi profesionalno. Kako su se problemi počeli rješavati i prokazivati njihovi uzročnici, tako su otpočeli i napadi - veli Marinić, koji je po zanimanju strojarski tehničar.

Njegova plaća u Društvu “Marjan” iznosi 6300 kuna, a za čelno mjesto u Upravnom vijeću marjanske Javne ustanove prima dodatnih 500 kuna honorara. Prije je radio kao voditelj prodaje u jednom autocentru.

Grad godišnje daje Društvu “Marjan” 150 tisuća kuna, bez naloga kako ih utrošiti. Od toga novca isplaćuje se i plaća Mariniću, jedinom profesionalcu u Društvu.LEO KOVAČIĆ
FOTO: A. ČIZMIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 06:19