StoryEditorOCM
SplitKO TO TAMO TROLA?

Srđan Marinić: Kerum priča gluposti, pa restoran na Benama ionako zatvara svake zime... Pravo pitanje je zašto se ne uklone nezakonite građevine!

15. listopada 2020. - 13:37

Nakon što je Željko Kerum obavijestio javnost se objekt na Benama privremeno zatvara zbog 'medijskog pritiska preko raznih udruga i političkih stranaka te nemogućnosti prilaska gostiju automobilom do parkirališta restorana, što će ubuduće vjerojatno biti i predmet sudskog spora', reagirao je Srđan Marinić iz Društva Marjan.

- Izjava Željka Keruma o zatvaranju restorana na Benama zbog nove prometne regulacije samo je još jedna u nizu izrečenih gluposti na koju se ne treba posebno osvrtati. Restoran se ionako zatvara svake zime, a ovo je skretanje pažnje s prave teme.

Prava tema je odgovor na pitanje zbog čega koncesionar nije počeo s uklanjanjem nezakonito izgrađenih objekata na Benama sukladno rješenjima Građevinske inspekcije te upozorenja pročelnika Stipe Čogelje iz Splitsko-dalmatinske županije da "dovede koncesijsko područje u zakonito, odnosno da pokrene postupak izrade potrebne projektne dokumentacije za uklanjanje dijela nezakonito rekonstruiranog objekta i uklanjanje nezakonito izgrađenih zgrada i građevina te samo uklanjanje istih", smatra Marinić.

Ukazuje i na nalog za uklanjanjem građevina od kojeg je prošlo čak 9 mjeseci, a do sada niti jedan nelegalan objekt nije uklonjen. Stoga se i nameće pitanje zbog čega Županija nije poništila koncesiju za Bene nego i dalje omogućava koncesionaru nesmetano gospodarsko korištenje bespravno izgrađenih građevina i pribavljanje koristi koncesionara gospodarskim korištenjem istih?

- Interes koncesionara nikako ne smije biti iznad javnog interesa zaštite Marjana i provođenja zakona RH i u tom cilju su usmjerene sve aktivnosti Društva Marjan - kazao je Marinić.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nije se želio osvrtati na Kerumove izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 22:08