StoryEditorOCM
Splitnepovjerenje

Splitskoj udruzi Autizam 365 je puna kapa: ‘Naslušali smo se obećanja, hoćemo konkretne rokove i plan izgradnje‘

Piše Mia Uzinić
21. ožujka 2024. - 11:21

Udruga Autizam 365, nakon ogromnog napora koji su uložili da skrenu pažnju javnosti i vlasti na uvjete u kojima posluje Centar za autizam, traže javnu objavu konkretnih rokova i plana izgradnje nove zgrade Centra. Nedavno je Mario Negotić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, kazao da će se nova zgrada raditi na splitskoj Zenti. O vremenskim rokovima nije želio špekulirati, ali procjenjuje da bi sve moglo biti završeno kroz iduće dvije i pol godine. Roditelji, s punim pravom, nepovjerljivi.

image


 

Saša Burić/Cropix

- Posljednjih desetak godina naslušali smo se raznih obećanja, a posebno u predizbornim vremenima u kojima se i sada nalazimo. Kao što smo više puta naglasili, dosta nam je predizbornih obećanja, prebacivanja loptice i odgovornosti, tražimo konkretna rješenja i korake kako bi naša djeca dobila ono što ih pripada po Zakonu i Ustavu Republike Hrvatske. Pohvalna je najava izgradnje nove zgrade, međutim potrebno je odrediti konkretne rokove i plan izgradnje da sve ne bi ostalo samo na obećanjima - stoji u njihovom priopćenju.

image

Centar za autizam

Autizam 365/

Od gradonačelnika Ivice Puljka traže da javno objavi detalje koji uključuju: vremenski plan izrade projekta, početka radova i predviđeni završetak radova kao i garanciju da se neće probiti rokovi. Probijanje više rokova je scenarij koji su već doživjeli s prostorom u Teslinoj ulici koji je trebao biti završen prije dvije godine...

- Tražimo i da se definira te javnosti objavi jasan plan o smještanju djece koja trenutno pohađaju OŠ Centar za autizam Split. Na jesen se očekuje upis desetak novih polaznika, a to bi moglo značiti da će postojeći polaznici izgubiti pravo na Produženi stručni postupak. Smatramo da roditelji, ali i cjelokupna javnost koja nas podržava, imaju pravo znati konkretne planove i korake da ovo obećanje konačno postane stvarnost. Svjesni smo da se građevine ovakvog tipa ne grade preko noći i baš zato tražimo od gradonačelnika da javno istupi u što kraćem roku i da jasno predstavi plan izgradnje - zaključuju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:15