StoryEditorOCM
Splitposebne skupine

Splitsko sveučilište objavilo zanimljiv natječaj: studente LGBT sklonosti odlučili poticati s 200 eura mjesečno?! Neobična stavka ubrzo je iščezla

Piše Gabrijela Radanović
22. siječnja 2020. - 18:11

Sveučilište u Splitu je na svojim stranicama objavilo Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu studija u akademskoj godini 2020./2021.

Međutim, najzanimljiviji dio natječaja se krije među novostima, koje se očituju kroz nove iznose financijske potpore i kategorije studenata koje mogu ostvariti pravo na dodatak za studente u nepovoljnom položaju.

E, taj dio o novim kategorijama je posebno interesantan. Naime, tu su se našli studenti s posebnim potrebama, izbjeglice i tražitelji azila, studenti s djecom, studenti beskućnici ili oni u opasnosti od beskućništva te brojne druge kategorije studenata.

No, jedna “grupa” se posebno istaknula - Studenti pripadnici LGBT orijentacije!?

Ta stavka natječaja Sveučilišta u Splitu poprilično je zbunila, ali i nasmijala studente budući da je nejasno zašto bi bilo kakve seksualne sklonosti studenta trebalo poticati financijskim sredstvima, i to u iznosu od 200 eura mjesečno.Da bi stvar bila još nevjerojatnija, kao dokaz LGBT orijentacije bilo je potrebno dostaviti tek vlastitu izjavu. Vjerujemo da brojnima za džeparac ne bilo problem niti slagati da su gay, ustalom, to bi vjerojatno bila zanimljiva priča za unučad i prijatelje.

Nakon što je Ivan Šustić, student pete godine Pravnog fakulteta u Splitu na Facebooku istaknuo krajnje neobičnu kategoriju studenata koji se mogu prijaviti na Erasmus+ natječaj, vrlo brzo je Sveučilište u Splitu reagiralo i pripadnici LGBT orijentacije izostali su s prepravljenog popisa kategorija studenata koji se mogu prijaviti na natječaj.

No, valja napomenuti, ako student LGBT orijentacije ispunjava uvjete za bilo koju drugu kategoriju, može se prijaviti na natječaj i ne treba posebno naglasiti da je gay.

Povodom objavljenog natječaja, Sveučilište u Splitu poziva sve zainteresirane studente na Erasmus+ Info dan koji će se održati 23. siječnja u 11 sati u Multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 16:01