StoryEditorOCM
Splitblagdan

Splitsko-makarska nadbiskupija objavila kako će se u Stepinčevo obilježiti u župama: u svetog Duje trodnevnica

Piše P.K.
7. veljače 2024. - 11:34

Blagdan bl. Alojzija Stepinca, poznat i kao Stepinčevo, ove će se godine obilježiti u župama diljem Splitsko-makarske nadbiskupije. Od najvažnijih događanja kojim će proslaviti dan ovog hrvatskog blaženika tri se nalaze u Splitu, a jedno u Košutama.  

Katedrala sv. Duje Stepičev će dan obilježiti trodnevincom, koja će se održati 7., 8. i 9. veljače. Na te dane će se u splitskoj katedrali u 17.30 moliti krunica, nakon koje u 18 sati slijedi misa. Svečana proslava održat će se na sam dan, 10. veljače, i to misom u 18 sati koju će predvoditi mons. Zdenko Križić.  

U crkvi Sv. Frane na Obali od 7. do 9. veljače održat će se trodnevnica, svete mise održavat će se svakog dana u dva termina, u 7.30 i 19 sati, dok će u 18.20 biti pobožnost. Osim toga, 7. veljače mons. Juraj Batelja održat će predavanje i predstavljanje knjige o progonu i mučeništvu bl. Alojzija Stepinca, dok će 9. veljače u istom terminu mons. Vladimir Dugalić održati predavanje i prikazivanje dokumentarnog filma o kardinalu Stepincu. 

Svečano slavlje u župi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku održat će se 10. veljače u 18 sati. Misu će predvoditi mons. Frankopan Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. 

Košute će također Stepinčevo proslaviti trodnevnicom 7., 8. i 9. veljače, svaki dan će se u 17.30 sati moliti sveta krunica, nakon čega će u 18 sati biti misa. Na samo Stepinčevo u 10 sati će se održati sveta misa koju će predvoditi mons. Zdenko Križić, nadbiskup splitsko-makarski i metropolit. 

image

Proslava Stepinčeva u crkvi sv. Frane

Ilustracija/Smn
image

Proslava Stepinčeva u katedrali sv. Duje

Ilustracija/Smn
image

Proslava Stepinčeva u župi sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Ilustracija/Smn
image

Proslava Stepinčeva u Košutama

Ilustracija/Smn

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:36