StoryEditorOCM
Splitpred dan sjećanja

Splitski veteran Domovinskog rata upozorava: ‘Na rebalansu gradskog proračuna se braniteljima ne piše dobro...‘

Piše split sd
15. studenog 2023. - 23:06

Predsjednika Odbora za hrvatske branitelje HDZ-a Split i veterana 4. gardijske brigade, Miljenko Modrić Miki, je na svom Facebook profilu napisao objavu u kojoj se dotaknuo obilježavanja Dana sjećanja, koji se obilježava u subotu.  

"Bliži se tužna obljetnica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i to bi trebalo biti vrijeme hrvatskog jedinstva i zahvalnosti žrtvama. Osim žrtava zahvalnost dugujemo i braniteljima koji su ostali među nama i svi bi zajedno trebali dati doprinos u poboljšanju njihovog životnog standarda.

Nalazimo se u tjednu kada će se svi natjecati u iskazivanju počasti žrtvama i braniteljima Domovinskog rata, ali nažalost često iza tih riječi ne stoji ništa, a branitelji budu zaboravljeni već idućeg tjedna.

Sudeći po prijedlogu rebalansa proračuna Grada Splita, braniteljima u Splitu se ne piše dobro jer je predloženo smanjenje predviđenih sredstava za čak 60 posto iz odsjeka za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama.

Stavka skrbi o braniteljima i njihovim obiteljima kroz jednokratne novčane pomoći reže se za 56.000 eura, a smanjena su i sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja za čak 346.000 eura.

Bitno da će se položiti vijenci i paliti svijeće uz prigodničarske poruke. Tužno", poručio je Miki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:19