StoryEditor
SplitALO, JEL' TO 193?

Splitski vatrogasci su jučer imali niz ludih dojava; Najprije je zvala žena da joj izvade ključ iz šahte, pa su pacijentu pilali prsten, a onda još poziv s Trstenika...

Piše Ana Franić
6. rujna 2019. - 14:40

Vatrogasci su jučer imali pune ruke posla. Srećom nije bilo požara, ali je zato bilo zanimljivih intervencija.

U 15.08 sati zvala ih je građanka kojoj joj ključ upao u šahtu u Tijardovićevoj ulici. Vatrogasci su ključ izvadili, a kako kaže građanka je bila sretna i zahvalna.

Navečer, u 21.28 posla su imali na KBC-u Firule gdje je došao čovjek kojem je zapeo prsten na ruci.

- Čovjeku je natekao prst i zapeo mu je prsten. Doktori ga nisu mogli skinuti, pa su pozvali nas i mi smo to precvikali uz pomoć brusilice. Nije to nama strana situacija, godišnje imamo oko 20-ak takvih intervencija, objasnio nam je Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita.

U 22.20 sati intervenirali su u Papandopulovoj ulici kod kućnog broja 1 na Trsteniku gdje su skidali mačića sa stabla. 

- U pravilu to uglavnom budu nečije mačke koje ljeti znaju izaći kroz otvorene prozor. Vjerojatno susretnu psa pa se nekad od straha popnu na stablo. Ne znam detalje sinoćnje intervencije, ali bude tu mijaukanja koje susjedima ne da spavati. No, mačić je spašen i na sigurnom, kazao je Kovačević.

Vatrogasci se u svom poslu naslušaju i nagledaju svega i svačega, a nerijetko tu bude i urnebesno smiješnih poziva poput onoga antologijskoga kad su ih nazvali škverani i dojavili da "gori baja na đubrijani". Mogao je izgorjeti cijeli škver dok su se sporazumjeli, a kako je to zvučalo obavezno poslušajte u ovoj snimci ako već niste... Provjereno, diže raspoloženje i što se više sluša sve je smješnije!

 

 

#JVP SPLIT#VATROGASCI SPLIT#SPAŠAVANJE MAČIĆA#GORI BAJA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 04:15