StoryEditor
SplitBOŽIĆNI DUH

Splitski studenti u Kampusu otvorili svoj sajam; Rektor Anđelinović: Studentski dani su najljepši

5. prosinca 2016. - 23:46
sajam_sveuciliste17-051216.JPG

Božićni duh zavladao je i na splitskom Kampusu, pa su na dvorište Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ sinoć pohrlili brojni studenti koji su došli na svečano otvaranje prvog po redu Božićnog sajma, čiji su glavni organizatori studenti Sveučilišta u Splitu.

U blagdanskom ozračju pjevalo se i plesao, a imalo se što i za pojesti i popiti po pristupačnim cijenama, kako bi se reklo-studentskim. Tako su se vrijedni studenti odlučili počastiti čašicom kuhanog vina ili domaćom rakijiom, kako bi napravili predah od učenja za nadolazeće ispite, a neki od njih zasluženo su nazdravili, u znak uspješno položenih kolokvija. Svi su bili zadovoljni, a posebno Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta, koji se složio da je najljepše doba, upravo ono studentsko.

- Drago mi je da su se studenti dosjetili ovoga i napravili Božićni sajam. Iz Sveučilišta smo im dali podršku za ovaj događaj, koji će dodatno zbližiti naše studente, kojima je osim učenja bitna i socijalizacija. Studentski dani su najljepši, pa nam je drago da se druže, jer će doživljaje iz tih dana pamtiti za cijeli život - kazao nam je splitski rektor.

Organizatori su se pobrinuli da studentima osiguraju dobru zabavu, kako bi se odmorili od fakultetskih obveza i osjetili blagdansku atmosferu. Stoga će ovih dana biti veselo na Kampusu, a već ovu subotu svi su pozvani na zabavu koja će se održati u novootvorenoj menzi, potvrdio nam je Ante Bačić, jedan od organizatora.

Većina je studenata izašlo iz svojih soba kako bi se zabavili, a pojedinci, vjerojatno nagomilani obvezama, sjetno su pratili atmosferu sa prozora studenstkog doma.

- Drago nam je da se organiziralo ovako nešto. Dosta učimo, pa nam je ovo odlično kako bismo napravili pauzu. Split je odličan grad, pogotovo što se noćnog života tiče, ali izlazimo koliko možemo, odnosno, koliko nam obveze dopuštaju. Ponuda je dobra, a cijene su također pristupačne - kazao nam je Matej Živkušić iz Ljubuškog, student Elektrotehnike.

Dobro su se zabavile i prijateljice Andrea Perić i Andrea Guliš iz Livna, koje su se nakon uspješno položenih kolokvija odlučile počastiti kuhanim vinom.

- Božićni sajam izgleda odlično. Inače, Split je izvrstan studentski grad. Volimo izaći kad uspijemo. Nedostaje nam Livno, ali još malo pa smo kući - složile su se studentice.

- Stvarno je dobro na sajmu. Ima svega u ponudi i ovo je super način da se odmorimo od učenja - dodala je Mirjam Ozretić, studentica Matematike.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 09:19