StoryEditorOCM
Splitko će koga...

Splitski SDP-ovac objavio fotomontažu Posljednje večere: ‘Da se prisjetimo našeg domaćeg Jude...‘; ‘Samo jedno je važno‘

Piše Petra Klarić
29. ožujka 2024. - 12:40

Karlo Pilko, tajnik splitskog SDP-a i predsjednik kotara Gripe, Veliki četvrtak iskoristio je da objavi fotomontažu slike Posljednje večere na kojoj je Judino lice zamijenio licem Damira Barbira, nezavisnog gradskog vijećnika i bivšeg člana splitskog SDP-a.

- Na Veliki četvrtak da se prisjetimo našeg domaćeg Jude. Karijera ovog žetončića dolazi kraju. 18.04. bit će vic kako i zaslužuje - napisao je Pilko u opisu slike.

image

Status Karla Pilka

Screenshot/Facebook

Objavom konačnih izbornih lista SDP-ove koalicije potvrđeno je da Damir Barbir ide na 5. mjesto liste u 10. izbornoj jedinici. Ranije se u političkim krugovima pričalo da ga uopće neće biti na listi ili da će na listu 9. izborne jedinice, ali se sve to na kraju izjalovilo.

Podsjetimo, odnosi Damira Barbira i SDP-a narušili su se kada se Barbir u Gradskom vijeću priklonio Ivici Puljku i pomogao mu izglasati proračun, nakon čega je svoje djelovanje nastavio kao nezavisni gradski vijećnik. 

image
Cropix

Za dodatni komentar cijele situacije obratili smo se Pilku, koji nam je priznao da se nada da će se Barbira preskočiti preferencijskim glasovima. 

image
Jakov Prkić/Cropix

- Nadam se da mu se neće ostvariti san o ulasku u Sabor, što je njemu oduvijek bio cilj. Mi ćemo preferencijskim glasovima podržati svoje kandidate na listi. Stav splitskog SDP-a već je svima poznat, a nadam se da će Barbira već 17. travnja dočekati "hladan tuš" - priznao je Pilko.

Kako bismo vidjeli što on misli o svemu, javili smo se i Barbiru. Kazao nam je da mu je sada važno samo srušiti HDZ i vratiti institucije građanima. 

image
Vojko Bašić/Cropix

- U parlamentarnim izborima je cilj srušiti HDZ i da ova država prodiše. Želimo građanima vratiti sve institucije koje su im ukradene. Samo to mi je važno i na to sam koncentriran. Za Hrvatsku. Iskoristio bih ovu priliku da svim vjernicima čestitam sretan Uskrs - poručio je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:51