StoryEditorOCM
SplitU ŠTA GLEDAJU?

Splitski prometni redari su se satrali od kažnjavanja nepropisno parkiranih u Dubrovačkoj, a kako im je ovo promaklo?!

Piše Petra Klarić
12. ožujka 2024. - 15:56

Dubrovačka ulica jedna je od najprometnijih splitskih prometnica i prava je žila kucavica ovog grada. Baš zbog toga pomalo je šokantno što se nasred jedne od prometnih traka u toj ulici nalazi ni više ni manje nego - kontejner?!

Baš nedavno nastala je halabuka kada je s kolnika u toj ulici pauk služba uklonila cijelu kolonu vozila. Bez želje da previše analiziramo taj potez Split parkinga, jer on je potpuno opravdan ako su ista tamo bila nepropisno zaustavljena ili parkirana, ne predstavlja li ovaj kontejner također ugrozu za normalno odvijanje prometa? 

image

Kontejner u Dubrovačkoj

Čitatelji/SD

Potrebno je samo malo vjetra da taj kontejner završi nasred ceste, ošteti vozila ili nekoga ozlijedi. Usput budi rečeno, na tom području kontejnera stvarno ne nedostaje, pošto se drugi kontejneri nalaze na sigurnijoj lokaciji samo nekoliko metara dalje od ovog “cestovnog”. Ne možemo sa sigurnošću reći kako je ovaj usamljeni kontejner uopće tamo završio i čija je to krivica, ali pozicija na kojoj se on sada nalazi svakako je problematična. A tamo je, javljaju nam čitatelji, već mjesecima i pravo je čudo da se uslijed nedavne jake južine nije provozao i napravio štetu.

Idući put kada Split parking krene u ophodnju po Dubrovačkoj, ovo Čistoćino “vozilo” na četiri kotačića moglo bi završiti na Pujankama. Istu sudbinu nedavno su doživjela vozila stanara obližnjih zgrada koji zbog razno raznih radova u okolici na raspolaganju imaju sve manje parkirnih mjesta.

image

Kontejner u Dubrovačkoj

Čitatelji/SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:30