StoryEditorOCM
SplitBAUŠTELA NA NAJJAČE

Splitski profesor upozorio na opasnost za učenike: ‘Kad netko strada, svi će reć da nije do njih‘. Pozvana i inspekcija!

Piše Lucija Vujnović
2. listopada 2023. - 11:23

U Teslinoj ulici školsko je igralište postalo školsko gradilište, a tako će biti sve do travnja iduće godine. 

- Prema projektu, ovaj "ružni" dio radova trebao bi biti završen do sredine ili kraja studenoga, a nakon toga slijedi onaj manje bučni dio koji bi se trebao finalizirati do travnja iduće godine - poručio je Milivoj Kalebić, ravnatelj Obrtno-tehničke škola koja gradi nova dva kata prostorija i 17 parkiranih mjesta za djelatnike.  

U ovom području smještene su I. i II. Gimnazija, OŠ "Spinut" i Obrtno-tehnička škola, a građevinski radovi napreduju punom parom.

Učenici i ostali zaposlenici ovih škola moraju se probijati kroz parkirane kamione, a s prozora učionice imaju direktan pogled na bagere koje ruše, rovare i buče. 

- Za dobro jutro. Za početak jutarnje smjene. Sve je zakrčeno, buka, prašina.. Djeca se provlače između kamiona, ništa nije osigurano, nema zaštitnih ograda, radnici bez opreme, bez kaciga. Kad netko strada, svi će reći da nije do njih - požalio nam se jedan profesor.

Iz Državnog inspektorata su obavijestili kako inspekcijski nadzor navedenih okolnosti, a u okviru svoga djelokruga rada obavlja inspekcija rada u području zaštite na radu.

- Po okončanju nadzora bit ćemo u mogućnosti iznositi više detalja - poručuju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:22