StoryEditor
SplitLjetna tvornica znanosti

Splitski osmoškolci i budući znanstvenici naučili su kako programirati robote, dešifrirati tajne i proučavati svijet pod mikroskopom, profesor Šćulac ih hrabri: Nemojte nikad izgubit strast prema onome što volite!

Piše Merien Ilić
31. srpnja 2022. - 15:45

Znanstvenim sajmom na Medilsu završena je 16. Ljetna tvornica znanosti koju je proteklih tjedan dana pohađalo 90 djece, vođenih s 26 mentora volontera, mahom studenata i mladih profesora.

Svašta se proučavalo proteklih dana: secirali su se morski ježevi, učilo o električnom naboju, učilo kako izgleda biljna a kako životinjska stanica, dešifrirale su se tajne šifre, gledalo kroz mikroskop, izrađivalo vlastiti, mučkalo s epruetama, računalo matematiku na zabavan način, programiralo robote i još puno toga.

Cilj je ostvaren - djeca su upoznala tajne znanosti na zabavan način, a zasigurno će im biti lakše svladati gradivo u školi iz fizike, kemije, biologije i drugih predmeta nakon ovih radionica u kojima su uživali i aktivno sudjelovali kao pravi znatiželjni znanstvenici.

- Nemojte nikad izgubit strast prema nečemu šta volite. Istražujte i dalje i vjerujem da će vas roditelji podržati u tome. Hvala vam što ste nam pokazali kako znanost može biti zabavna - poručio je malim "znanstvenicima" prof. Toni Šćulac s Odsjeka za fiziku PMF-a koji je održao radionicu o Higgsovom bozonu za srednjoškolce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 22:20