StoryEditorOCM
SplitIZ DRUGE JEZIČNE

Splitski gimnazijalac najbolji je u državi iz geografije: Sve je počelo kad sam za Euro 2008. skupljao kartice nogometaša iz sladoleda

15. prosinca 2020. - 09:00
Ivan Vukadinović: Ovo mi je četvrto državno natjecanje na kojem sam sudjelovao i druga zlatna medaljaPaun Paunović/Cropix

Ivan Vukadinović, učenik drugog razreda II. gimnazije u Splitu, za geografiju se zainteresirao još 2008. godine, kada je kao dijete sakupljao sličice nogometaša, a danas je ponosni vlasnik zlatne medalje s nedavno održanog Državnog natjecanja iz geografije, koje se zbog situacije s koronavirusom održalo online.

- Sve je krenulo od spomenutog Eura, kada su se uz sladoled dobivale kartice nogometaša koje sam redovito sakupljao. Tada sam se počeo upoznavati s igračima, ali i sa zastavama zemalja iz kojih dolaze. S vremenom sam krenuo proširivati to znanje i učiti glavne gradove te crtati obrise država, objašnjava nam 16-godišnji Ivan svoje početke.

S natjecanjima se prvi put susreo u petom razredu osnovne škole i od tada redovito sudjeluje na županijskim natjecanjima.

- Ovo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:04