StoryEditor
Splitsvečana sjednica

Splitski Filozofski fakultet dočekao 15. rođendan s tisuću studenata! Jedan od osnivača dr. Josip Milat puca od ponosa: Ovo mi je najdraža nagrada

Piše Matea Roglić
23. rujna 2020. - 16:14
Profesor Josip Milat, župan Blaženo Boban i rektor Dragan LjutićSaša Burić/Cropix

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta povodom 15. godišnjice njegovog osnutka dodijeljene su nagrade zaslužnim djelatnicima, studentima i donatorima.

- Prije 15 godina imali smo samo jednog zaposlenika, a sada smo dobili vrlo moćan fakultet. Moramo biti zadovoljni jer gradimo budućnost Sveučilišta na humanističkom i društvenom polju. Grad Marka Marulića zaslužuje fakultet koji danas imamo, što je vrlo važno – kazao je Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu te najavio dugoočekivani, novi studijski smjer psihologije na engleskom jeziku sljedeće akademske godine.

image
Saša Burić/Cropix

Fakultet pohađa više od tisuću studenata koji se kasnije uspješno zapošljavaju i postaju vrhunski stručnjaci u svojoj domeni.
- Dio smo mreže europskih sveučilišta i dobili smo preko dva milijuna kuna za rast i razvoj. Našim studentima nije potrebno studirati vani, jer sve imaju ovdje – dodao je rektor.

Profesor emeritus Josip Milat primio je nagradu za životno djelo i kazao je kako mu je ovo najdraža nagrada od mnogih koje je do sada zasluženo dobio.

– Ovo mi mnogo znači i izuzetno sam ponosan, iako je ova nagrada institucionalno najuža. Kao dugogodišnji šef, morao sam se zamjeriti velikom broju ljudi, ali kad ti nagradu daju oni kojima si bio nadležni, suprotno onoj čuvenoj "nitko nije prorok u svojoj domovini", onda emocijama nema kraja.

image
Saša Burić/Cropix

Jedan sam među brojnim intelektualcima koji su se zdušno borili za otvaranje i realizaciju fakulteta – rekao je Milat i dometnuo kako je otvaranje fakulteta jedan od najvećih događaja u povijesti grada- zaključio je Milat.

Župan Blaženko Boban čestitao je svim marljivim djelatnicima fakulteta.
- Prvi koraci su uvijek najteži, nakon toga sve ide lakše. Posebno bih zahvalio onima koji su od samog početka sudjelovali u izgradnji ove priče i stvorili jednu veliku i kvalitetnu instituciju – naglasio je Boban. 

Popis laureata

 

Dodijeljene su i nagrade zaslužnim nastavnicima i suradnicima i to:

- nagrada za izvrsnost u nastavnom radu prof.dr.sc. Marku Dragiću, Odsjek za hrvatski jezik i književnost te izv.prof.dr.sc. Vesni Kostović Vranješ, Odsjek za učiteljski studij

- nagrada za izvrsnost u znanstvenoistraživačkom radu izv.prof.dr.sc. Andreji Bubić za znanstveno područje društvenih znanosti, prof.dr.sc. Marku Trogrliću za znanstveno područje humanističkih znanosti.

- nagrada za znanstvenike do 36 godine života Toniju Popoviću, asistentu za znanstveno područje društvenih znanosti, Evi Jakupčević, asistentici za znanstveno područje humanističkih znanosti.

- za poseban uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, kao najbolji studenti u kakdemskoj godini 2019./2020.,  nagrađeni su studenti Mija Miošić, Josip Radovan, Ivana Bošnjak i Davor Gazde.

- nagrada za iznimno zalaganje u radu koja se dodjeljuje zaposlenicima stručnih službi koji su kvalitetom, ažurnošću i opsegom obavljenog posla psoebno doprinjeli optimiziranju poslovanja Fakulteta, pripala je Jagodi Ćurković, stručnoj referentici.

- prigodne zahvalnice uručene su mentoricama Maristeli Viličić Vušković, Dijani Dvornik i Ankici Mitrović te vježbaonicama O.Š Spinut, I. gimnaziji Split i dječjem vrtiću "Radost" (Popaj) kao dugogodišnjim partnerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. listopad 2020 01:03