StoryEditor
Splitkriza na marjanu

Splitske udruge hitno traže Grubšićevu smjenu: Postoje interesne skupine koje ne odustaju od devastacije park-šume. Ne usvoje li se naši zahtjevi, slijedi prosvjed kakav Split još nije vidio!

Piše PSD, G. R.
14. veljače 2019. - 13:35
damir_grubsic13-160818

Zbog krize na Marjanu danas su se oglasile tri splitske udruge, Naš Marjan, Društvo Marjan i Udruga Sunce, zatraživši prije svega smjenu ravnatelja Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan Damira Grubšića.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

'Iako nam je i prije sudjelovanja u Povjerenstvu i radnim tijelima Stožera civilne zaštite bilo jasno da je JU odgovorna za stanje u kojem se Marjan danas nalazi pristali smo sudjelovati u tim tijelima zajedno s njima nadajući se da će se stvari pokrenuti u pravom smjeru.

Nakon svega viđenog i doživljenog u posljednjih petnaest dana sa punom sigurnošću možemo utvrditi da se Marjan neće moći sanirati i pošumiti dok mu je na čelu sadašnji ravnatelj.

Zbog toga neodgodivo tražimo:

- sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se smijeniti ravnatelj Damir Grubšić i na njegovo mjesto postaviti osoba koja ima iskustva i znanja u zaštiti prirode i ne doživljava Marjan kao neiskorišteni građevinski resurs

- tražimo da Gradsko vijeće da nalog novom ravnatelju za pokretanje postupka smjene i ispitivanja odgovornosti prethodnog ravnatelja JU Roberta Koharevića koji je natoč svim upozorenjima i zaključcima Gradskoga vijeća propustio započeti sanaciju

- da se na Gradskome vijeću donesu odluke koje će trajno zaštiti cijeli obuhvat Park šume od bilo kojeg oblika gradnje i da se jednom za svagda bez ikakve dvojbe otkloni mogućnost daljnje uzurpacije Park šume u korist izgradnje

Tužni što smo sudjelovanjem u radnim tijelima morali spoznati da zaista postoje interesne skupine koje ne odustaju od devastacije Marjana složno potpisujemo ovaj zahtjev.

U slučaju da Gradsko vijeće ne usvoji ove zahtjeve organizirat ćemo prosvjed kakav Split nije vidio i pokazati da je građanima ovoga grada dosta', stoji u zahtjevu koji zajednički potpisuju Inicijativa Naš Marjan, Društvo Marjan i
Udruga Sunce

Prozvanog ravnatelja Damira Grubšića upitali smo za komentar o ovoj inicijativi, tek kratko je poručio:

- To je njihovo legitimno pravo, neka zatraže moju ostavku.

Koharević: Sve po zakonu

Robert Koharević izjavio nam je: 

- Radio sam sve po zakonima RH, svatko ima pravo tražiti svačiju ostavku i pozivati na odgovornost. Ne želim reći ništa više o tome.

PSD

Grubšić: Nema argumenata

Nakon što je pročitao zahtjeve inicijativa, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan Damir Grubšić rekao nam je: 

- Oni traže moju ostavku na osnovu dojma o meni. Ne vidim veće argumente za ostavku.

PSD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 23:22