StoryEditor
SplitNEĆE POBIĆ‘ PLAŽE

Splitska policija upozora: Zovu lijepo vrijeme za vikend, ali imamo 385 zaraženih i ne zadržavajte se vanka. Sve ćemo intenzivno kontrolirati

Piše PSD
17. travnja 2020. - 13:36
Joško Šupić/HANZA MEDIA

U dane vikenda nastavit će se toplo i sunčano vrijeme, ali lijepo vrijeme u ovom trenutku nije presudan faktor za napuštanje doma, kuće ili stana. Na području Splitsko-dalmatinske županije evidentirano je 385 osoba oboljelih od koronavirusa radi čega je u ovom trenutku izuzetno važno pridržavati se svih mjera i odluka.

Pišu tako u priopćenju glasnogovornici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, te nastavljaju:

- Nemojte zaboraviti da su još uvijek na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

Odluka o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i plaže. Još jednom apeliramo da se ne zadržavate na svim javnim površinama- pišu u PUSD.

image
Joško Šupić/HANZA MEDIA

Evo što još stoji u priopćenju:

Prošli vikend uočili smo  da su se građani u većem broju zadržavali na plažama radi čega će policijski službenici ovog vikenda intenzivno obilaziti plaže i podsjećati građane kako su i plaže javne površine na kojima je strogo ograničeno zadržavanje.

Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako postavljeni uvjeti nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka, posebno one da ostanete kući, u svojim domovima, pozitivno utječete na zdravlje svih nas i utječete na duljinu trajanja ove situacije.

Ukoliko se svi zajedno budemo pridržavali mjera i odluka, brže će završiti ovaj zahtjevan period u našim životima i svi zajedno ćemo opet uživati u stvarima koje nas vesele, ali  ovu subotu i nedjelju ostanite doma.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svih nas.

image
Joško Šupić/HANZA MEDIA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

12. siječanj 2021 11:53