SplitPoruke mržnje na zidovima

Splitska policija našla autore odvratnih grafita: šarali su po školama, vrtićima i zgradama; Nemaju ni 18 godina

Piše PSD

Policijski službenici II. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Utvrđena je sumnja da su od 2. do 19. veljače 2019. godine u devet navrata na više pročelja zgrada u užem dijelu grada, te na pročeljima dvije osnovne škole i dječjeg vrtića u Splitu sprejem ispisivali razne grafite neprimjerenog, uvredljivog i drugog sadržaja, izvjestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Splite, što ti se događa?! Dok cijeli grad još bruji o šokantnom napadu na srpske vaterpoliste na Rivi, osnovna škola osvanula išarana porukama mržnje

Protiv njih je podneseno posebno izviješće u svezi kaznenog djela oštećenje tuđe stvari nadležnom zamjeniku državnog odvjetnika specijaliziranom za mladež, ističu u splitskoj policiji.

'Vi niste Split!': gradonačelnik Opara oštro osudio nasilje nad srpskim sportašima i odvratne poruke na osnovnoj školi

Jedan od grafita (s naše fotografije) osvanuo je na zgradi Osnovne škole Skalice, i to dan nakon što su na splitskoj Rivi veliki huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde.

Poruke mržnje i netolerancije odmah je osudio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, poručivši krivcima da oni nisu Split.

- Iscrtavanje neprimjerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem ozračja u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive.
Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu. Poručujem im: Vi niste Split! - istknuo je tada gradinačelnik.

#GRAFITI