StoryEditorOCM
SplitRAPORT S TERMINALA

Splitska gradska luka danas je izgledala neprepoznatljivo. Prizori su bili pravi jesenski, ali zato gužve - ljetne...

Piše Božidar Lončar
5. kolovoza 2023. - 16:31

Pljuskovi praćeni olujnim vjetrom sinoć u prvom dijelu noći i ujutro oko 10 sati nisu utjecali na željeznički i brodski prijevoz putnika.

Sve linije prometuju redovito dok su u trajektnoj luci gužve zbog nevremena, kažu nam iz Jadrolinije i Hrvatskih Željeznica. Vikend je po pitanju broja putnika na razini prošle godine stoga možemo reći kako u luci i na kolodvoru imaju vikend uobičajen za kolovoz, vremenu usprkos. 

image
Ante Čizmić/Cropix

- Nema otkazanih linija za sada. Promet prema luci po ovom vremenu bude usporen. Očekujemo 83 tisuće putnika i 17 tisuća vozila. Imali smo jedno Izvanredna linija prema Supetru je krenula u 9.45. Linije Brač i Hvar su na 2 do 4 posto više prometa u odnosu na prošlu godinu, ostale su na istim brojkama - kazala nam je Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije za splitsko područje.

image
Ante Čizmić/Cropix

Iako poremećaja u brodskom prometu nije bilo, zato je bilo klasićnih gužvi na prilazima terminalu, pogotovo u Zvonimirovoj, Ulici slobode, Zagrebačkoj...

image
Ante Čizmić/Cropix

Iz Hrvatskih željeznica su nam odgovorili kako su jedino međunarodne linije kasnile, ali otkazivanja nije bilo.

- Vlak iz Budimpešte je kasnio 28 minuta, iz Beča i Bratislave dva sata. Jutros je na vrijeme došao vlak na relaciji Vinkovci-Osijek bez kašnjenja. Iz Splita je vlak krenuo za Zagreb u 8.14 u skladu s voznim redom, drugi bi trebao stići u 13.46.Vlakovi su na oko 80 posto popunjenosti, realcija Split-Zagreb je najviše tražena. Isti je broj linija kao i 2021., broj putnika je sličan - kazali su nam na splitskom željezničkom kolodvoru.

image
Ante Čizmić/Cropix

Autobusni kolodvor od jutra pokušavamo dobiti na info telefon kako bi doznali informacije o voznom redu. U više od dva sata nismo dobili odgovor. Stoga putnici morali sami otići na kolodvor provjeriti hoće li biti otkazivanja ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:54